Plaka nasıl olursa muayeneden geçmez?

İçindekiler:

  1. Plaka nasıl olursa muayeneden geçmez?
  2. Araç muayeneden geçmeyen plaka nasıl değiştirilir?
  3. Plaka mühürü nasıl olmalı?
  4. Araç plakasında kaç mühür olur?

Plaka nasıl olursa muayeneden geçmez?

TÜVTÜRK Araç Muayenesinden Geçemeyecek Araç Plakaları Plaka üzerinde cam kaplama olması durumunda araç muayeneden geçemez. 2. Plaka üzerinde folyo, kaplama vs. olamaz. 3. Plaka üzerinde çivi, vida vs. varsa ve rakam ya da harflerin okunmasını güçleştiriyorsa araç, muayeneden geçemez.

Araç muayeneden geçmeyen plaka nasıl değiştirilir?

Yenileme için, aracın yasal temsilcisinin veya sahibinin bizzat başvurması gerekmektedir. Araca ait muayene tarihinin geçmemiş olması gerekir. Şayet muayene süresi dolmuşsa, yenileme işlemi muayene yapıldıktan sonra gerçekleştirilir. Başvuru yapacak olan kişiden dilekçe istenmektedir.

Plaka mühürü nasıl olmalı?

Plakalarda mühür bulunmalı. Bu mühür, plakanın yetkili kurum tarafından basıldığı gösterir. Plakada TR yazısı olmalı. Mavi zemin üzerine TR yazısı, beyaz bir şekilde eklenmeli.

Araç plakasında kaç mühür olur?

Artık plakaların üzerindeki mührü darphane hazırlıyor. Tüm Türkiye'de artık tek bir mühür geçerli olacak. Bu mührü taşımayan plakalar ise geçersiz sayılacak. Sahte plakaların önüne geçmek için Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu plakalara basılan mühür standartlarını değiştirdi.