Arefe günü mezarda hangi dualar okunur?

İçindekiler:

  1. Arefe günü mezarda hangi dualar okunur?
  2. Mezarlikta abdestsiz dua edilir mi?
  3. Vefat eden kişiler ziyarete gelenleri görür mü?
  4. Arefe günü kabir ziyareti sevap mı?
  5. Mezarlıkta abdestsiz Yasin okunur mu?
  6. Arefe günü ölüler ne yapar?
  7. Adet li iken Yasin okunur mu?

Arefe günü mezarda hangi dualar okunur?

Kabir ziyareti sırasında bir Fatiha, on bir İhlas ve bir Tekasür Suresi okunması tavsiye edilir. Ayrıca din büyükleri kabir ziyaretleri sırasında Yasin okumanın da kıymetli olduğunu belirtiyor.

Mezarlikta abdestsiz dua edilir mi?

Bütün kabristanları ziyâret etmek müstehaptır, fakat kabristanı ziyâret etmek için abdestli olmak şart değildir. Zirâ Nebi -sallallahu aleyhi ve sellem-'in şu genel emri buna delildir: زُورُوا الْقُبُورَ، فَإِنَّهَا تُذَكِّرُكُمُ الْآخِرَةَ. [ رواه مسلم في صحيحه ] "Kabirleri ziyâret edin.

Vefat eden kişiler ziyarete gelenleri görür mü?

Peygamber'in ve Allah'ın veli kullarının kabirlerini ziyaret için yolculuğa çıkmak menduptur. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmuştur: “Kim, beni öldükten sonra ziyaret ederse, sanki hayatımda iken ziyaret etmiş gibi olur.”(Mansur Ali Nasif, et- Tâc, el-Câmiu'l-Usûl, II/190).

Arefe günü kabir ziyareti sevap mı?

Kabir ziyaretinin belli başlı bir zamanı yoktur. Kabirler her zaman ziyaret edilebilir ve oradaki ölmüş ehl-i imana dualar gönderilebilir. Ancak Cuma ve Arefe günleri daha faziletli olduğuna dair rivayetler vardır.

Mezarlıkta abdestsiz Yasin okunur mu?

Yasin Suresi Abdestsiz Okunur mu? Yasin suresi Kuran-ı Kerimde yer alan ayetlerden oluştuğu için bir dua niteliği taşımaz. Kuran-ı Kerim'de yer alan ayetler gusülsüz ve abdestsiz olarak okunamamaktadır. Böylece Yasin suresi de abdestsiz okunmamalıdır.

Arefe günü ölüler ne yapar?

Dr. Davut Yaylalı, bayramda ve arife gününde yapılan kabir ziyaretlerinin ölülere bayram hediyesi olduğunu belirterek, "Ziyaretçinin ona yapacağı duayı ve okuyacağı Kuran'ın sevabını Cenab-ı Hak ölülere ulaştırır. Bu da onlar için bir bayram hediyesi olur" dedi.

Adet li iken Yasin okunur mu?

ADETLİYKEN (REGL DÖNEMİNDE) NAMAZ KILINIR MI? : Adet (regl) olan bir kadının, namaz kılması ve Kur'an okuması haramdır. ... Ayrıca Kur'an'daki duaya benzeyen âyetler de Kur'an okuma niyetiyle değil de dua maksadıyla regli dönemlerinde okunabilir. Mesela felak, nas, ihlas gibi dualar.