Kekik tohumu ne zaman ekilir?

İçindekiler:

  1. Kekik tohumu ne zaman ekilir?
  2. Kekik tohumu nasıl çimlenir?
  3. Saksıda kekik ekimi nasıl yapılır?
  4. Kekik hangi mevsimde olur?
  5. Kekik hasadı hangi ayda yapılır?
  6. Kekik ne zaman olur?
  7. Yaban kekik nerede bulunur?
  8. Dağ kekiği nerelerde bulunur?
  9. Dağ Kekiğinin kilosu kaç para?
  10. Kekik nerede kurutulur?

Kekik tohumu ne zaman ekilir?

Fide dikimleri ilkbaharda don riski ortadan kalktıktan sonra bölgelere göre Mart sonu ile Mayıs ayı ortalarına kadar yapılır. Fideler dikim makinası ile tarlaya şaşırtılır ve dikiminden sonra mutlaka can suyu verilmelidir. Kekik yetiştiriciliğinde 45*20 cm dikim mesafesi uygundur.

Kekik tohumu nasıl çimlenir?

Tohum yatağını ve saksılarını iyi bir toprak karışımı ile doldurmak gerekir. Genellikle çiftçiler toprağa nehir kumu karıştırır. Bu karışımın içine ekimi toprak yüzeyine yapılması ve üzerinin hafif bir şekilde toprak ile örtülmesi gerekir. Kekik ekimi toprağın yüzeyine yapılması gerekir.

Saksıda kekik ekimi nasıl yapılır?

Kekik bitkileri Akdeniz bitkisi olduğundan mutlaka güneş gören yerde yetiştirilmelidir. Sıcağı ve nemi sever. Kekik bitkisini tohumla yetiştirebileceğiniz gibi fide alarak da yetiştirebilirsiniz. Kekik tohumları çok küçük olduğundan ilk etapta yetiştirme zor olmaktadır.

Kekik hangi mevsimde olur?

Sadece Nisan-Mayıs aylarında taze kekik satın alabilirsiniz.

Kekik hasadı hangi ayda yapılır?

Kekik kurusu veya taze yaprak üretimi için kekik yetiştiriyor isek, ilkbahar sonu ile sonbahar başına kadar iki veya üç el hasat yapabiliriz.

Kekik ne zaman olur?

Ortalama olarak 5-10 cm kadar ancak uzayan taze kekikler, bahar aylarından itibaren toplanabilir. Kekikler, yaz aylarının sonuna doğru çiçek açarlar. Kekiklerin genellikle çiçeksizken toplanması önerilir.

Yaban kekik nerede bulunur?

Kekik ile aynı familyadan yabani bir ot olan dağ kekiği, kara kekik ya da zahter olarak da bilinir. Türkiye'nin güneyinde, özellikle ilkbaharda Kilis ve Antakya civarında yetişir.

Dağ kekiği nerelerde bulunur?

Dağ kekiği baharın gelişini müjdeleyen bir bitkidir. Kış bitmeye güneş ısıtmaya başladığında dağ kekikleri kendini göstermeye başlar. Egenin dağlık bölgelerinde Mart – Nisan aylarında yetişir. Köyümüzün dağlık bölgesinin bitişinde ve dağ eteklerinde yetişir.

Dağ Kekiğinin kilosu kaç para?

Dağ Kekiği Kekik 1 kg Fiyatı 35,99 TL.

Kekik nerede kurutulur?

Yıkanmış ve suyundan arınmış kekikler dalından ayrılmadan temiz , tozsuz, rüzgarlı ve direk güneş ışığı almayan bir ortamda kurutulur.