En tehlikeli kalp hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. En tehlikeli kalp hastalığı nedir?
  2. Kalp rahatsızlığı hastalığı nedir?
  3. Koroner arter hastalığında en etkili neden nedir?
  4. Koroner arter hastalığı tedavisi nedir?
  5. Koroner arter hastalığı tanısı nedir?

En tehlikeli kalp hastalığı nedir?

1- KORONER ARTER HASTALIKLARI “Tüm ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan koroner arter hastalıkları, kalbin etrafında bulunan ve onu besleyen damarlarda meydana gelen daralmalar sonucu ortaya çıkıyor.

Kalp rahatsızlığı hastalığı nedir?

Kalp hastalığı, kalpte meydana gelen ve kalbi etkileyen herhangi bir bozukluğu kapsayan bir terimdir. Kalp hastalığı başlığı altında koroner arter hastalığı gibi kan damar hastalıkları, kalp ritmi problemleri (aritmiler) ve bu hastalıkların yanında doğuştan gelen kalp kusurları yer alır.

Koroner arter hastalığında en etkili neden nedir?

Koroner Arter Hastalığında en önemli risk faktörü sigaradır. Sigara tüketiminin durdurulası ve sigara içilen alanlardan uzak durulması hastalığın gelişimi açısından son derece önemlidir. Kandaki yüksek kolesterol seviyesi hastalığın gelişimine direk etki etmektedir.

Koroner arter hastalığı tedavisi nedir?

Diyet, yaşam şeklinin değiştirilmesi, kötü alışkanlıklardan vazgeçme, düzenli egzersiz, ilaç tedavisi, anjio-stent işlemleri ve bazı hastalarda da açık kalp ameliyatı ile yapılan bypass operasyonları koroner arter hastalığının belli başlı tedavi aşamalarıdır.

Koroner arter hastalığı tanısı nedir?

Hastalığın teşhisinde kullanılan bir takım yöntemler bulunmaktadır. Özellikle EKG ve Efor testi Koroner Arter Hastalığının teşhisinde oldukça önemlidir. EKG (elektrokardiyografi) kalbin elektriksel aktivitelerini kayıt altına alınması için kullanılan bir tanı yöntemidir.