Hangi balık ne şekilde tutulur?

İçindekiler:

  1. Hangi balık ne şekilde tutulur?
  2. Kıyıdan hangi balıklar tutulur?
  3. Kıyıda balık nasıl tutulur?
  4. Akşam balık tutulur mu?

Hangi balık ne şekilde tutulur?

Balık tutarken kullanılan malzemeler aşağıdaki gibidir. Bunlar; Olta kamışı, yemler, olta misinası, misina makası, olta iğnesi, şamandıra ve tercihe göre ağ, olta, zıpkın ve de kayık gerekli olmaktadır.

Kıyıdan hangi balıklar tutulur?

Genel olarak kıyıdan avlayabileceğimiz balıklar ise eğer olta atacağımız yer kumluk ise mırmır, isparoz, melanur, levrek, kırmalıksa çipura, minekop, mığrı eğer kayalık- taşlık ise granyoz, karagöz, sargoz gibi balıkların olması muhtemeldir. Çipuralar gezici balıklardır ve genelde kırmalık yerlerde bulunurlar.

Kıyıda balık nasıl tutulur?

Kıyı balıkçılığı isminden de anlaşılacağı gibi oltanın kıyıdan denize doğru savrulması ile gerçekleştirilir. Bunun için kamış-makina kombinasyonu kullanılabileceği gibi yere açılan misinayı elle atarakta balık tutulabilir.

Akşam balık tutulur mu?

Geceyi dinlenerek geçiren balık, sabah gün ağarmaya başladığında yattığı yerden kalkıp avlanmaya başlar. Bu saatlerde dikkatsiz ve meraklı olurlar. Aslında birçok balık sabah ve akşam saatlerinde daha meraklı olur. Öğle zamanında da balık avı yapılabilir ancak sabah avlanan balık öğlenleri çoğunlukla yatarak geçirir.