Ağız açıklığı ne kadar olmalı?

İçindekiler:

  1. Ağız açıklığı ne kadar olmalı?
  2. Trismus hangi kas?
  3. Çene ameliyatı sonrası ödem nasıl geçer?
  4. Çene ameliyatı olan ne yiyebilir?

Ağız açıklığı ne kadar olmalı?

Bulgular: Maksimum ağız açıklığı erkeklerde 50,38 mm kadınlarda ise 46,35 mm olarak tespit edildi. 32 hastada açık kapanış, 594 hastada normal kapanış ve 429 hastada derin kapanış vardı ve hastaların ortalama ağız açıklıkları sırasıyla 52,53 mm, 48,62 mm ve 47,09 mm olarak kaydedildi.

Trismus hangi kas?

Introduction. Trismus, mastikatör kasların tonik kontraksiyonu olarak tanımlanır. Geçmişte daha çok tetanozdan kaynaklanan etkileri tarif etmek için kullanılır ve kilitli çene olarak bilinirken, son yıllarda herhangi bir nedenle ağız açılmasında meydana gelen kısıtlamaların açıklanmasında kullanılmaktadır.

Çene ameliyatı sonrası ödem nasıl geçer?

Ameliyattan sonra ağız ve yüz bölgesinde şişlik olması normaldir. Şişliklerin önüne geçmek için yara bölgesine ağız dışından buz uygulaması yapılması gereklidir. Genel olarak buz uygulaması 2 gün boyunca 5 dakika buz uygulaması, 5 dakika dinlendirmek şeklinde tavsiye edilir.

Çene ameliyatı olan ne yiyebilir?

Bir süre sıvı ve yumuşak gıdaları tercih etmelisiniz. Meyve püreleri veya yoğurt ilk 24 saatte tüketilmesi için en iyi yiyecek önerileridir. Bu yiyecekler hem operasyon bölgesinde hasar oluşturamayacağı gibi hem de soğuk olmaları nedeniyle diş etlerini rahatlatıyor. Ayrıca ilk 24 saat ise bol su tüketimi olmalıdır.