Arabuluculuk başvurusu UYAP nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Arabuluculuk başvurusu UYAP nasıl yapılır?
  2. Arabulucu Portalı Nedir?
  3. Arabuluculuk başvurusu Uyap'tan yapılabilir mi?
  4. Arabulucu portal nasıl kullanılır?
  5. Arabulucu ücretini kim öder?
  6. Dava şartı arabuluculuk süreci ne zaman başlar?

Arabuluculuk başvurusu UYAP nasıl yapılır?

1)UYAP portalına giriş yapınız. 2 2)UYAP menüsünden “Arabuluculuk Dosya Başvurusu” sekmesine tıklayınız. 3 3)Açılan Sekmeden İl, Yargı Birimi, Dosya Türü ve Dava Türü Seçiniz. 4 4) “Taraf Bilgileri” işlemlerini yapmanız gerekir. 5 5) “Arabuluculuk Başvuru Formu” indir ve Evrak Gönder işlemleri yapılması gerekir.

Arabulucu Portalı Nedir?

Özel hukuk uyuşmazlıklarına konu anlaşmazlıklarda alternatif çözüm yolu olarak mahkeme öncesi, mahkeme aşaması ve mahkeme sonrasında uygulanabilen arabuluculuk çözüm yöntemine ait dosyaların açıldığı, bürolar aracılığıyla tevdi edildiği, arabuluculuk sürecinin takibinin ve sonlandırma işleminin yapıldığı ve sadece ...

Arabuluculuk başvurusu Uyap'tan yapılabilir mi?

Dava şartı kapsamında olup tarafların birlikte belirleyerek başvurduğu ara- bulucu, anlaşma olması halinde UYAP'tan dosya açarak işlemleri tamamla- yabilir. ... Dava şartı arabuluculukta son tutanağın geçerli olması için arabuluculuk başvuru numarası ve dosya numa- rası olmak üzere iki numara taşıması gerekmektedir.

Arabulucu portal nasıl kullanılır?

Arabulucu, 24 saat içerisinde Portal'a girerek, iş listesine düşen işe cevap vermesi gerekmektedir. Bu süre içerisinde cevap verilmemesi halinde iş, sıradaki arabulucuya otomatik olarak yönlendirilecektir. "Dosya Almak İstemiyorum" seçeneği tıklanıldığında, arabulucu bürolarından arabulucuya iş düşmeyecektir.

Arabulucu ücretini kim öder?

İş Davalarında Arabuluculuk Ücretini Kim Öder? Arabuluculuğun zorunlu olduğu davalarda, taraflar arabulucuya herhangi bir ücret ödemezler. Ancak diğer hallerde arabuluculuk ücreti taraflar arasında eşit şekilde bölüşülür. Arabuluculuk ücret tarifesi her yıl güncellenmektedir.

Dava şartı arabuluculuk süreci ne zaman başlar?

Arabuluculuk süreci, dava açılmadan önce arabulucuya başvuru hâlinde, tarafların ilk toplantıya davet edilmeleri ve taraflarla arabulucu arasında sürecin devam ettirilmesi konusunda anlaşmaya varılıp bu durumun bir tutanakla belgelendirildiği tarihten itibaren işlemeye başlar.