VTEC açma ne demek?

İçindekiler:

  1. VTEC açma ne demek?
  2. VTEC motor atmosferik mi?
  3. VTEC kaç valf?
  4. 15 i VTEC nedir?
  5. Honda VSA nasıl çalışır?
  6. VTEC motor turbolu mu?
  7. VTEC ES kaç beygir?
  8. 2005 VTEC LS kaç beygir?
  9. 15 VTEC Turbo benzin ne demek?
  10. 16 i VTEC atmosferik mi?
  11. VSA nasıl aktif edilir?
  12. VSA nedir nasıl çalışır?
  13. VTEC turbo benzin nedir?

VTEC açma ne demek?

VTEC, açılımı Variable valve Timing and Electronic lift Control olan sisteme verilen addır. Anlamı ise değişken supap zamanlaması, elektronik supap açıklığının kontrolü olarak bilinir. Bu sistem sayesinde emme supaplarının açılma zamanı ve açılma miktarının artışını sağlamak mümkündür.

VTEC motor atmosferik mi?

kazandırmıştır. İkinci motor seçeneği 1.6 litrelik i-Vtec 125 beygir gücü ve 152 NM torka sahip benzinli motordur. Üçüncü motor ise 140 hp güce ve 174 Nm torka sahip 1.8 litrelik i-Vtec atmosferik benzinli motordur.

VTEC kaç valf?

MOTOR
Motor Hacmi1.6 LT
Maksimum Hız195
0-100 KM Hızlanma9.2 sn
Silindir Sayısı4
Valf Sayısı16
3 satır daha

15 i VTEC nedir?

Aslında Honda'nın 1.5 L VTEC TURBO motoru performans odaklı bir motor. Bu motor 182 PS güç ve 220 Nm tork üreterek yüksek sürüş keyfi sunuyor. Honda'nın 1.5 L VTEC Turbo motoru, doğrudan enjeksiyon sistemi, dual VTC teknolojisi, elektronik Wastegate' li Turboşarj sayesinde düşük yakıt ve yüksek güç sunar.

Honda VSA nasıl çalışır?

Honda Civic 5 VSA devreye girdiğinde VSA lambası göstergede yanıp sönerek devreye girdiğini gösterir. Sistem çalışması savrulmaya veya patinajın durumuna göre motor devrini ve frenleri kontrol ederek yardımcı olur. VSA sistemi lambası kontak açıkken yanar biraz bekleyince veya motor çalışınca söner.

VTEC motor turbolu mu?

Honda'daki yenilikler bu 2.0 lt'lik motorla sınırlı değil, 1.0 ve 1.5 lt'lik yeni VTEC'ler de turbo desteğini arkasına alıyor. ... Japon üretici bu sefer, yıllardır kullandığı VTEC teknolojisini, turbo ve direkt püskürtmeli yakıt sistemiyle birleştirerek, 1.0, 1.5 ve 2.0 lt hacmindeki benzinli motorları geliştirdi.

VTEC ES kaç beygir?

Aracın arkasında yer alan VTEC amblemiyle tanıyabileceğiniz 1.5L VTEC Turbo motor, hem düşük yakıt tüketimi hem de 220 Nm tork ile 180 PS güç sunuyor.

2005 VTEC LS kaç beygir?

TEKNİK ÖZELLİKLER
SegmentC Segmenti
Yakıt Tüketimi6.km
Güç81 Kw
Tork152
11 satır daha

15 VTEC Turbo benzin ne demek?

Honda 1.5 L VTEC TURBO motor yüksek güç ve beygir yanında yakıt ekonomisi sunan aşırı beslemeli bir motordur. Honda 1.5 L Vtec Turbo Motor Özellikleri Nelerdir? Turbo şarjlı motorların, yüksek güç ve düşük yakıt tüketimi sunması beklenir. ... Bu motor 182 PS güç ve 220 Nm tork üreterek yüksek sürüş keyfi sunuyor.

16 i VTEC atmosferik mi?

İkinci motor seçeneği 1.6 litrelik i-Vtec 125 beygir gücü ve 152 NM torka sahip benzinli motordur. Üçüncü motor ise 140 hp güce ve 174 Nm torka sahip 1.8 litrelik i-Vtec atmosferik benzinli motordur. Bu motorlar, ülkemizde 5 ileri manuel ve 5 ileri otomatik şanzımanla sunulmuştur.

VSA nasıl aktif edilir?

Honda Civic 5 VSA devreye girdiğinde VSA lambası göstergede yanıp sönerek devreye girdiğini gösterir. Sistem çalışması savrulmaya veya patinajın durumuna göre motor devrini ve frenleri kontrol ederek yardımcı olur. VSA sistemi lambası kontak açıkken yanar biraz bekleyince veya motor çalışınca söner.

VSA nedir nasıl çalışır?

Virajlı yollarda, dönüşlerde, hızlanmalarda ve ani manevralarda sürücünün aracı daha iyi kontrol etmesini sağlayan sisteme Honda'nın vermiş olduğu isimdir. Vehicle stability control system'in kısaltılmış adı olan VSA anti patinaj sistemini de içinde barındırarak aracın yolu güvenli tutmasına olanak sağlar.

VTEC turbo benzin nedir?

Honda'nın 1.5 L VTEC Turbo motoru, doğrudan enjeksiyon sistemi, dual VTC teknolojisi, elektronik Wastegate' li Turboşarj sayesinde düşük yakıt ve yüksek güç sunar. Turboşarj bir nevi hava pompasıdır. Turboşarj, motorda egzoz manifoldundan hemen sonra egzoz hattına bağlanır.