El masajı neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. El masajı neye iyi gelir?
  2. Refleksoloji Masajı Nasıl Yapılır?
  3. Evde kendi kendine masaj nasıl yapılır?
  4. Hawaiian Lomi Lomi masajı nedir?
  5. Için ayak masajı Nasıl Yapılır?

El masajı neye iyi gelir?

Serçe parmağınızı masaj yaparak ovalamak, kişiye rahatlama etkisi hissettirerek, güven duygusunu yükseltmesine olanak sağlamaktadır. Avuç içine diğer elinizin parmakları ile yapacağınız masaj; bulantı, ishal veya kabızlık gibi fiziksel sorunlarınızı gidermenize destek olacaktır.

Refleksoloji Masajı Nasıl Yapılır?

Refleksoloji masajı uygulanmasında öncelikle ayaklara basınç uygulanarak hastanın verdiği tepkiler ölçülür. Bu sayede hastanın ayaklarındaki sorunlu bölgeler tespit edilir ve nasıl bir masaj uygulanması gerektiği belirlenir. Ayaklarda vücudun her bölgesine sinyal gönderen noktalar bulunmaktadır.

Evde kendi kendine masaj nasıl yapılır?

Öncelikle, göğsünüzün alt kısmına ellerinizi koyup dışa doğru çekin. Bu hareketi birkaç kere tekrar edin. Ardından göğüs kafesinizin üst derisini içten dışa, omuzlara doğru parmaklarınızla tarayın ve ovalayın. Sağ elle sol koltuk altı, sol elle de sağ koltuk altından omuz hizasına kadar boynunuza doğru ileri-geri ovun.

Hawaiian Lomi Lomi masajı nedir?

Hawai dilinde, masaj anlamına gelen "Lomi Lomi" bir veya birden fazla masajcı tarafından yapılan yumuşak Hawai Masajıdır. Sırt ve karın bölgesi üzerinde el ve kol gezdirme. ... Lomi Lomi, Akupressür ve benzeri masajlardan farklı olarak rahatlatmak amaçlı uygulanan bir tekniktir.

Için ayak masajı Nasıl Yapılır?

Ayak masajı teknikleri içinde en önemlisi ayağın üst kısmını ovmaktır. Bilekteki sertliğin azalması için ayağı topuklarından kavrayıp birkaç kez sağa ve sola döndürün. Sonrasında ayağın arka kısmındaki kemeri sıkıca tutun ve diğer elinizde ayak başparmağınızı ovup daha sonra çekin.