Bulgaristan üniversiteleri denkliği var mı?

İçindekiler:

  1. Bulgaristan üniversiteleri denkliği var mı?
  2. Bulgaristan'da nasıl üniversite okunur?
  3. Türkiye diploması Bulgaristan'da geçerli mi?
  4. Kıbrıs diploması Türkiyede geçerli mi?

Bulgaristan üniversiteleri denkliği var mı?

Bulgaristan Üniversitesi okumak için diploma yeterli olmaktadır. Bulgaristan Üniversitesi YÖK Denklik vardır. Avrupa Birliği ülkelerinde geçerlidir. Bulgaristan Üniversitesi tıp, diş hekimliği, eczacılık diplomaları için YÖK denklik seviye 2 sınavına girmeleri gerekir.

Bulgaristan'da nasıl üniversite okunur?

Bulgaristan'da üniversite eğitim almak için lise veya meslek lisesi mezunu olmak yeterli olmaktadır. Lise alanlarına göre Bulgaristanda üniversite hazırlık okula devam ederler. Başarılı olduklarında İstedikleri bölümde lisans eğitimi alabilirler. Bulgaristanda üniversiteleri diplomaları YÖK Denklik vardır.

Türkiye diploması Bulgaristan'da geçerli mi?

Kesinlikle denklik alırsınız. YKS sonucunuz ile bir Türkiye üniversitesinden kabul edilip eğitim aldığınızdan dolayı eğitiminizi Bulgaristan'a transfer etseniz bile mezuniyet sonrası direk denklik alır, herhangi bir STS'na tabi olmazsınız.

Kıbrıs diploması Türkiyede geçerli mi?

İlgili anlaşma uyarınca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hukukuna göre kurulmuş olan üniversitelere ÖSYM tarafından yerleştirilen ve yerleştikleri programda eğitimini tamamlayan T.C. vatandaşlarının ön lisans ve lisans diplomaları denklik işlemine tabi tutulmaksızın Türkiye Cumhuriyeti'nde geçerlidir.