Asansör bakımı zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. Asansör bakımı zorunlu mu?
  2. Asansör tesisatlarının bakımı nelerdir?
  3. Asansör denetimi Hangi Bakanlığa Bağlı?
  4. Asansör işletme ruhsatını kim verir?
  5. Asansör Yıllık denetim ücretini kim öder?
  6. Asansör bakımını kiracı öder mi?
  7. Asansörleri kim denetliyor?
  8. Asansör cezasını kim öder?
  9. Belediyeden asansör izni nasıl alınır?
  10. Asansör tescil belgesini kim verir?
  11. Asansör bakımı hangi aralıklarla yapılmalı?
  12. Asansör Yıllık bakım ücreti kime ait?
  13. Asansör yıllık bakımı ev sahibi mi kiracı mı?
  14. Asansör muayene ücretini kim öder?

Asansör bakımı zorunlu mu?

24.06.2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmi Gazete' de yayınlan “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” ne göre, binanızın bağlı bulunduğu belediyenin yetkilendirdiği A tipi muayene kuruluşuna her yıl asansörün yıllık periyodik kontrolünün yaptırılması zorunludur.

Asansör tesisatlarının bakımı nelerdir?

Her Bakımda Yapılması Gerekli İşlemler:
  • Makine dairesinin temizlenmesi,
  • Makine / Motor temizliği ve ekipman lastiği kontrolü,
  • Yağ ve rulman gresi seviye kontrolü ve temizlenmesi,
  • Motor kontaktörlerinin kontrolü ve temizlenmesi,
  • Kumanda panosunun kontrolü ve temizlenmesi,
Daha fazla öğe...

Asansör denetimi Hangi Bakanlığa Bağlı?

MADDE 15 - (1) Asansör monte eden tarafından garanti ile ilgili şartların ve satış sonrası hizmetlerin sağlanıp sağlanmadığı, bu Yönetmelik ile belirlenmiş olan kriterlere uygun bakım, onarım ve servis hizmetinin asansör monte eden veya onun yetkili servisince sunulup sunulmadığına dair hizmet denetimi, Bakanlık ...

Asansör işletme ruhsatını kim verir?

Asansör ruhsatı asansörlü bir şekilde inşa edilmiş konutlar için belediyeden alınan bir belgedir.

Asansör Yıllık denetim ücretini kim öder?

Bir yıldan sonra ise yılda en az bir kez bina sorumlusu tarafından bakım ve kontrolü yaptırılır. Periyodik aralıklarla yaptırılan bakım nedeniyle ortaya çıkan asansör masrafları, binada yaşayanlar tarafından apartman aidatı içerisinde aylık olarak, arsa sahibi tarafından ise demirbaş gideri olarak ödenir.

Asansör bakımını kiracı öder mi?

Zemin katta oturan, asansörü kullanmayan kişiler de ister kiracı ister daire sahibi olsun, asansör masraflarına katılır. ... Asansör bakımı ve arıza durumunda ödenen onarım ücreti de eşit bölünerek ödenir. Ev sahibi de burada eşit miktarda ödeme yapmakla yükümlüdür.

Asansörleri kim denetliyor?

Asansörlerin, yıllık periyodik kontrollerinden belediye ve il özel idareleri sorumlu olacak.

Asansör cezasını kim öder?

Apartmanlarda yapılacak ortak kullanım alanlarındaki değişiklikler, apartman sakinlerinin oy birliğini gerektirir. Asansör bakımı ve arıza durumunda ödenen onarım ücreti de eşit bölünerek ödenir. Ev sahibi de burada eşit miktarda ödeme yapmakla yükümlüdür.

Belediyeden asansör izni nasıl alınır?

Belediyeden asansör ruhsatı nasıl alınır?
  1. 1.İmar ve Şehircilik Müdürünün havalesinden sonra dilekçe kayıt altına alınır. ...
  2. Raportör, TMMOB ile belediye arasında yapılan protokol gereği, asansörün kontrolünün yapılması için Makine Mühendisleri Odasına yazı gönderilir.
Daha fazla öğe...

Asansör tescil belgesini kim verir?

24.06.2015 tarihli asansör yönetmeliği uyarınca asansör monte eden firma tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen belgeyi ifade eder. Asansör firmasının standartlara uygunluğunu denetleyen firmalar tarafından asansör firmasına düzenlenen uygunluk belgesini ifade eder.

Asansör bakımı hangi aralıklarla yapılmalı?

  1. Asansör bakımı ve periyodik kontrol birbirinden farklı hizmetlerdir. ...
  2. 24 Haziran 2015 tarihinde yayınlanan “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” gereğince asansörün hizmete alınmasını müteakip iki yıl sonra, devamında yılda en az bir kere olmak üzere yapılması gereken kontrollerdir.
Daha fazla öğe...

Asansör Yıllık bakım ücreti kime ait?

İfadesine yer verilmektedir. Yani asansör tamir parasını ödeme yükümlülüğü ev sahibine ait olmakla beraber kiracının bu parayı ödemesi durumunda ise ödemiş olduğu tutar o ay ödemesi gereken kira borcundan düşülerek tahsil edilmektedir.

Asansör yıllık bakımı ev sahibi mi kiracı mı?

Asansör giderlerini kiracı mı mal sahibi mi öder? Kalıcı binanın değerini artırıcı güzelleştirici giderleri ev sahibine ait oluyor. Dolayısı ile, merpen elektirigi, asansör servis ve elektirigi, merpen ve cevre temizliği gibi hizmetler kiracının sorumluluğunda oluyor. Ancak, asansör tamiri ev sahibine ait oluyor.

Asansör muayene ücretini kim öder?

Apartmanlarda yapılacak ortak kullanım alanlarındaki değişiklikler, apartman sakinlerinin oy birliğini gerektirir. Asansör bakımı ve arıza durumunda ödenen onarım ücreti de eşit bölünerek ödenir. Ev sahibi de burada eşit miktarda ödeme yapmakla yükümlüdür.