Türkiye'ye kaç ülke vize uyguluyor?

İçindekiler:

  1. Türkiye'ye kaç ülke vize uyguluyor?
  2. Türkiye vize gerekiyor mu?
  3. Portekiz Türkiye'ye ne zaman vize uyguladı?
  4. Türkiye'ye giriş vizesi nasıl alınır?
  5. Fas Türklerden vize istiyor mu?
  6. AB ülkeleri hangi tarihten itibaren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeye başlamıştır?

Türkiye'ye kaç ülke vize uyguluyor?

Böylelikle Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, toplam 111 ülkeye vizesiz ya da kapıda vize alarak seyahat edebilmektedirler. 147 ülke ise hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahiplerine vize uygulamazken 9 ülke kapıda vize vermektedir.

Türkiye vize gerekiyor mu?

Umuma mahsus pasaport hamilleri, Türkiye'de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır. ... Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizelerini www.evisa.gov.tr internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler.

Portekiz Türkiye'ye ne zaman vize uyguladı?

Türkiye de II. Dünya Savaşı sonrası ortaya çı- kan vize kısıtlamalarını kaldırma trendine uymuş, Birleşik Krallık ile 1952, Almanya ve Hollanda ile 1953, Avusturya, Fransa ve Finlandiya ile 1954, İrlanda ile 1955, Belçika ile 1956, İspanya ile 1959 ve Portekiz ile 1962 yılında vize muafiyeti anlaş- maları akdetmiştir.

Türkiye'ye giriş vizesi nasıl alınır?

Türkiye'ye giriş yapılabilmesi için resmi makamlarca belirlenmiş vize muafiyeti bulunan ülkeler hariç diğer yabancı ülke vatandaşlarının dış temsilciliklerimizden bizzat başvurmaları ya da sistem üzerinden elektronik vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Fas Türklerden vize istiyor mu?

Türk vatandaşları, ülkeye giriş tarihinden itibaren 6 ay süreyle geçerli pasaport hamili olmaları halinde Fas'a yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Ülkeye girişte ve çıkışta verilen formların doğru ve eksiksiz biçimde doldurulması önem taşımaktadır.

AB ülkeleri hangi tarihten itibaren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeye başlamıştır?

Türkiye – Aralık 2013 yılında bir geri kabul anlaşması imzaladıktan sonra, AB "vizesiz rejim yolunda Yol Haritası" da dahil olmak üzere Türkiye ile vize diyaloğu başladı.