Evde kül suyuyla sabun nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evde kül suyuyla sabun nasıl yapılır?
  2. Hangi külden sabun yapılır?
  3. Kül suyuyla sabun nasıl yapılır?
  4. Sabunun köpürmesini sağlayan madde nedir?
  5. Sabun neden terleme yapar?

Evde kül suyuyla sabun nasıl yapılır?

BİR-İKİ AY KURUTUN Küllü su karışımını hazırlayıp ısıttıktan sonra, başka bir kapta üç ölçü yağı, 40-50 dereceye ısıtın. Yağ ılındıktan sonra üzerine bir ölçü küllü suyu ilave edin ve karışımı kısık ateşin üzerine alarak tahta kaşıkla karıştırın ve bir tutam tuz atın. Tuz, sabunun sert olmasını sağlar.

Hangi külden sabun yapılır?

Günümüzde odun külünün sabun yapımındaki işlevi için yukarıda bahsettiğimiz kostik denilen madde kullanılıyor. Biz kimyasal kullanmak istemediğimiz için, odun külü kullanacağız ve çok doğal bir sabun yapmış olacağız. Bunun için bahçenizde ya da balkonunuzda mangalda odun yakarak onun küllerini alınız.

Kül suyuyla sabun nasıl yapılır?

Yağ ılındıktan sonra üzerine bir ölçü küllü suyu ilave edin ve karışımı kısık ateşin üzerine alarak tahta kaşıkla karıştırın ve bir tutam tuz atın. Tuz, sabunun sert olmasını sağlar. Yarım saat karıştırdıktan sonra, puding kıvamına geldiğinde; sabununuz hazır demektir.

Sabunun köpürmesini sağlayan madde nedir?

Çünkü sabunu köpürten kostiktir. Vatandaş bolca kostik basılmış, köpüren sabunu 'İyi sabun' diye bilir. Fakat çok tehlikelidir ve o sabunun çok kaliteli olduğunu göstermez. O yüzden de sabun seçerken köpük faktörünün baz alınmaması gerekir."

Sabun neden terleme yapar?

Eriyebilir sabunda yüksek miktarda gliserin içeriyor. Gliserin bir “humectant”tır yani nem çeken madde. Sabunda ki su gliserin denge herhangi bir sebep ile bozuluyorsa sabunuz terleme yapabilir.