Lisede beden dersi var mı?

İçindekiler:

  1. Lisede beden dersi var mı?
  2. Açık Lise zorunlu dersler nedir?
  3. Ortak zorunlu dersler hangileri?
  4. Lisede Rehberlik saati var mi?
  5. Açık Lise zorunlu ders seçimi nasıl yapılır?
  6. 9 sınıflar haftada kaç saat ders görecek?
  7. 9 sınıflar kaç gün okula gidecek?
  8. Ortak dersler zorunlu mu?

Lisede beden dersi var mı?

TÜRK DİLİ VE DİN KÜLTÜRÜ BÜTÜN SINIFLARDA ORTAK DERS Yeni ortaöğretim modelinde 9'uncu sınıfta Beden Eğitimi ve Spor, Görsel Sanatlar, Müzik, Sağlık Bilgisi, Trafik Kültürü ortak yani zorunlu ders olmaktan çıktı.

Açık Lise zorunlu dersler nedir?

ORTAK DERS: Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için mutlaka alınması gereken derslere denir. Üç kez alınıp başarısız olunursa muaf olunur ( Dil ve anlatım dersleri başarmak zorunda olup, muafiyet dışıdır ). SEÇMELİ DERS: Mezuniyet kredisini tamamlamak için, ortak derslerinin yanında alınan derslere denir.

Ortak zorunlu dersler hangileri?

Ortak Zorunlu Ders terimi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinde belirtilen Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojileri derslerini ifade eder.

Lisede Rehberlik saati var mi?

Meslek liselerinde her kademedeki dersler haftalık 43 saat ile sabitlendi. 9. sınıflardaki rehberlik saati kaldırılarak 10 ve 11. Sınıflara verildi. Meslek lisesi öğrencileri ilgi ve okul imkanları doğrultusunda Beden Eğitimi, Resim ve müzik derslerinden sadece birini seçebilecek.

Açık Lise zorunlu ders seçimi nasıl yapılır?

http://www.aol.meb.gov.tr Açık Öğretim Lisesi internet sayfasında yer alan ''Öğrenci Girişi'' başlığını seçiniz. Öğrenci numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Sol tarafta yer alan ''Kayıt Yenileme / Ders Seçme'' başlığı altında yer alan ''Ders Seçme İşlemleri'' modülünü seçiniz.

9 sınıflar haftada kaç saat ders görecek?

Toplam haftalık 33 saat zorunlu olarak öğrencilerin görmesi gereken derslerdir. Bunun yanında 6 saat seçmeli ve 1 saat Rehberlik dersi olmaktadır. Toplam olarak haftada 40 saat ders görülmektedir.

9 sınıflar kaç gün okula gidecek?

2. 9. Sınıflar haftada 2 gün okula gelecektir.

Ortak dersler zorunlu mu?

Ortak derslerin hepsini başarmak zorunda mıyım? Ortak derslerden Türk Dili ve Edebiyatı dersleri başarılması zorunlu derstir ve muaf olunamaz. Ancak bu dersin dışındaki ortak derslerden 3 kez sınavına girilen ve başarısız olunan dersten muaf olunur.