Panel sohbet nedir?

İçindekiler:

  1. Panel sohbet nedir?
  2. Bir panelde amaç nedir?
  3. Panelde gaye nedir?
  4. Panel Nedir makale?
  5. Hangi konularda panel yapılır?
  6. Forum nasıl olur?
  7. Panel süresi ne kadardır?
  8. Genç Bakış forum mu?
  9. Forum yöntemi nedir?
  10. Açık oturum kaç dakika?

Panel sohbet nedir?

Panellerde; toplumsal bir konu, karara varma amacı güdülmeden farklı yönlerden aydınlatılması amacı ile ele alınmaktadır. Panel, uzman kişiler tarafından sohbet havasında gerçekleştirilir. Bunun yanında bu konuşmalar dinleyiciler önünde gerçekleştirilen konuşmalardır. Panellerde bir başkan ve konuşmacılar yer alır.

Bir panelde amaç nedir?

Bir başkan ve konuşmacılardan oluşan panelde başkan ve konuşmacılar bir masa etrafında toplanır. Başkan, konuşmacıların hangi sırayla ne kadar süre konuşacağını belirler. Panelde amaç; sonuca varmak değil, konuyla ilgili farklı düşünceleri ve eğilimleri ortaya çıkarmaktır.

Panelde gaye nedir?

Panelde amaç, bir konuda karara varmaktan ziyade sorunu çeşitli yönleriyle aydınlatmak, farklı görüşlerle farklı anlayışları ortaya koymaktır.

Panel Nedir makale?

Panel; toplumu ilgilendiren bir konu hakkında uzmanların, küçük bir dinleyici kitlesi önünde yaptıkları bir tür grup tartışmasıdır. Panelde konuşmacılar, konu üzerindeki düşüncelerini söyleşi havasında açıklar. Panelde amaç, konu ile ilgili bir sonuca varmaktan çok, konunun değişik yönlerden aydınlatılmasıdır.

Hangi konularda panel yapılır?

Bir başka ifadeyle panel; bilim, siyaset vb. konularda uzmanların, dinleyiciler karşısında bilgi ve görüş bildirdikleri, sonra da dinleyicilerin soru sorarak ve açıklamalarla konuşmaya katıldıkları bir toplantıdır.

Forum nasıl olur?

Bir başkanın yönetiminde, toplumu ilgilendiren bir konuda, farklı gruplardan oluşan dinleyicilerin söz sırası alarak konuşma kuralları içerisinde yaptıkları tartışmalara forum denir. Forum, panelin devamında yapılacaksa başkan, panelin süresini bir saat, forumun süresini de yarım saat olarak sınırlayabilir.

Panel süresi ne kadardır?

Üyelerin konuşma süreleri genellikle 5 dakikadan az, 20 dakikadan çok olmaz. Bilgi şöleni, konunun önemine ve uzunluğuna göre oturumlar halinde, ayrı salonlarda birkaç gün boyunca sürebilir. Oturumlardaki konuşmacıların sayısı 3 ile 6 arasında değişir.

Genç Bakış forum mu?

Özellikle Abbas Güçlü tarafından sunulan “Genç Bakış” adlı program forum örneği olarak gösterilebilir. Abbas Güçlü'nün başkan olarak yönettiği tartışmada 3-6 arası katılımcı bulunurdu ve üniversitelilerden oluşan izleyiciler de tartışmaya müdahil olurdu.

Forum yöntemi nedir?

Forum tekniği daha sonra geniş salonlarda 3 ya da 6 kişi arasındaki konuşmacının katılımıyla gerçekleşmekte olan tekniktir. Daha çok toplumu ilgilendiren problemler konuşulmakta ve tartışılmaktadır. Bilimsel içerik taşımayan forumda öznel fikirler beyan edilmektedir. Forum tekniği bir başkan eşliğinde sürdürülmektedir.

Açık oturum kaç dakika?

Üyelerin konuşma süreleri genellikle 5 dakikadan az, 20 dakikadan çok olmaz. Bilgi şöleni, konunun önemine ve uzunluğuna göre oturumlar halinde, ayrı salonlarda birkaç gün boyunca sürebilir.