Kapsülün anlamı nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. Kapsülün anlamı nedir kısaca?
  2. Tavuk kapsül ne demek?
  3. Kapsül kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?
  4. Kapsül eş anlamı nedir?
  5. Bir Folluk kaç tavuk?
  6. Kümes zemini nasıl olmalı?
  7. Tavuklar üşümesin diye ne yapılır?
  8. Tavuk kümesi havalandırması nasıl olmalı?
  9. Ataks tavuk kümesi nasıl olmalı?

Kapsülün anlamı nedir kısaca?

(Lat. capsula=küçük kutu) Bir organı ya da yapıyı çevreleyen kese biçiminde bir zar. Kemik ve kıkırdak gözelerinin içinde bulundukları boşlukları astarlayan ve göze-arası maddesinden yapılmış olan bir kılıf.

Tavuk kapsül ne demek?

» Kapsül; Silahlarda, silahı ateş ettiğimizde tavuk ya da horozun çarpması sonucunda, oluşan metal maddeye denir. ... Tavukların, kuşların yumurtlası için oluşturulan yere denir diyebiliriz.

Kapsül kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?

(Lat. capsula=küçük kutu) Bir organı ya da yapıyı çevreleyen kese biçiminde bir zar. Kemik ve kıkırdak gözelerinin içinde bulundukları boşlukları astarlayan ve göze-arası maddesinden yapılmış olan bir kılıf.

Kapsül eş anlamı nedir?

Kapsül Eş anlamlılar hap, eşkenar dörtgen, troche, tablet, pelet, bolus, tabloid.

Bir Folluk kaç tavuk?

Her 6 tavuk için 1 folluk. Follukların yerlerde değil, yerden 1 metre yüksekte olması iyi olur. Böylece tavukların yere yumurtlayıp hem yumurtaları kirletmelerini hem de yerden haşerat kapmalarını bir nevi önlemiş oluruz. Folluk genişliği eğer ahşaptan yapılıyorsa, 30X40 cm ebadında olabilir.

Kümes zemini nasıl olmalı?

Her daim kümes tabanı doğal zemine 20-30 cm yüksekte olmalı bunun nedeni ise kuru bir zemin oluşturmaktır. Kümes yapımında ise küçükte olsa bir eğim vererek kümes içerisindeki sıvı nem vb. durumlarda bir akıntı kanalı yardımıyla dışa aktarılmalıdır.

Tavuklar üşümesin diye ne yapılır?

Temizlik ve havalandırma Bu konuda her önlemi titizlikle almalısınız. Hava sıfırın altına düşmedikçe tavuklar soğuğa iyi dayanır. Üşümesinler diye kümeslere sıkı sıkı kapatırsanız kısa sürede çeşit çeşit hastalıklar türer. Kümes her zaman iyi havalandırılıyor olmalı.

Tavuk kümesi havalandırması nasıl olmalı?

odadaki nem seviyesi yaklaşık% 65-75 olmalıdır; Yetişkinler için kışın tavuk kümesindeki sıcaklık +16 ° C olmalıdır; genç stok tutmanın rahat sıcaklığı +28 ° С; Yazın hava akışı, kışın - 0, 5 m / s, 0, 8 m / s hıza sahip olmalıdır.

Ataks tavuk kümesi nasıl olmalı?

Ataks tavuk kümesi nasıl olmalı konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konuda tabanın ince bir beton olması önemlidir. Bu beton üzerine talaş dökerseniz özellikle kış mevsiminde kümesin içerisi daha sıcak olacaktır. Kümes içerisinde yeteri kadar tünek yerleri olmalı ve aydınlatmaya önem verilmelidir.