Iş kanunu 55 madde nedir?

İçindekiler:

  1. Iş kanunu 55 madde nedir?
  2. Iş kanunun 18 maddesi nedir?
  3. Iş kanunun numarası nedir?
  4. Iş kanunu 15 madde nedir?
  5. 18 işin sona ermesi ne demek?
  6. 4857 sayılı iş kanunu 20 maddesi nedir?
  7. Işsizlik maaşı almak için hangi çıkış kodu?

Iş kanunu 55 madde nedir?

İş Kanun Madde 55/1/c: İşçinin muvazzaf askerlik hizmeti dışında manevra veya herhangi bir kanundan dolayı ödevlendirilmesi sırasında işine gidemediği günler (Bu sürenin yılda 90 günden fazlası sayılmaz.). ... İş Kanun Madde 55/1/k: Bu Kanunun uygulanması sonucu olarak işçiye verilmiş bulunan yıllık ücretli izin süresi.

Iş kanunun 18 maddesi nedir?

Madde 18 - Otuz veya daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde en az altı aylık kıdemi olan işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesini fesheden işveren, işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin, işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebebe dayanmak zorundadır.

Iş kanunun numarası nedir?

4857 Sayılı Iş Kanunu, işçi ve işverenlerin çalışma ortamlarındaki haklarını ve sorumluluklarını düzenlemek amacı ile 2003 yılında yürürlüğe girmiş, zaman içerisinde üzerinde bir takım değişiklikler yapılmıştır.

Iş kanunu 15 madde nedir?

Madde 15 - Taraflarca sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir. Deneme süresi içinde taraflar sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir.

18 işin sona ermesi ne demek?

18- İşin sona ermesi: Belirli bir proje, inşaat veya üretimin gerçekleşmesi amacını taşıyan işlerde amacın gerçekleşmesi ile iş de sona ermiş olacaktır. Bu durumda iş sözleşmeleri de sona ermekte ve çıkış yapılan işçiler için bu kod seçilmektedir. 19- Mevsim bitimi (İş akdinin askıya alınması halinde kullanılır.

4857 sayılı iş kanunu 20 maddesi nedir?

İş Kanunu madde 20'ye göre, sözleşmesi feshedilen işçi fesih bildiriminde sebep gösterilmediği veya gösterilen sebebin geçerli bir sebep olmadığı iddiası ile fesih bildiriminin tebliği tarihinden itibaren bir ay içinde mahkemesinde dava açabilir.

Işsizlik maaşı almak için hangi çıkış kodu?

Bildirgede Belirtilen İşten Çıkış KoduİŞKUR Sistemindeki Karşılığıİşsizlik Ödeneği (Maaşı) Alıp Alamayacağı
03İstifaAlamaz
044447/aAlır
054447/dAlır
08Kapsam Dışı FesihAlamaz
44 satır daha