Doğa zıt anlamı var mı?

İçindekiler:

  1. Doğa zıt anlamı var mı?
  2. Doğa tabiat eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?
  3. Doğa kelimesinin zıt anlamlısı nedir Eodev?
  4. Ambulans eş anlamlısı nedir?
  5. Şehir Kent eş anlamlı mı?
  6. Memleket es anlami nedir?
  7. Kent cümlesinin eş anlamlısı nedir?
  8. Akıl eş anlamlısı nedir Eodev?

Doğa zıt anlamı var mı?

∞ Birkaç kelimenin eş anlamlısı yani o kelimeye zıt gelen kelime yoktur. Bunlardan biri de " doğa " sözcüğüdür. Doğa kelimesi ile karşıt-zıt bir kelime olmamaktadır. ... bu da " tabiat " olmaktadır.

Doğa tabiat eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Tabiat kelimesinin birçok anlamdaşı olmasına rağmen, zıt anlamlısı bulunmamaktadır. 'Hayvanlara zarar vermek tabiata aykırıdır. ' 'Doğayı sev, çevreyi koru' tabiat kelimesinin anlamlılarına verilebilecek örneklerdendir. Tabiat kelimesi, nadiren de olsa ; güzeli ayırma yetisi, beğeni anlamı taşır.

Doğa kelimesinin zıt anlamlısı nedir Eodev?

Doğrulanmış Cevap Bunun cevabı aşağıdaki linkte vardır. Şimdi ise sorumuza geçelim. ✿ 'doğa' kelimesinin zıt anlamlısı yoktur. Eş anlamlısı ise 'tabiat'tır.

Ambulans eş anlamlısı nedir?

ambulans kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : cankurtaran.

Şehir Kent eş anlamlı mı?

Kent, memleket, belde, büyük kent, şar kelimeleri şehir kelimesinin eş anlamlı kelimeleridir. Bu kelimeler şehir kelimesi ile aynı anlam taşıdığı için şehir kelimesinin yerine de kullanılabilir.

Memleket es anlami nedir?

Sözlük kaynaklarında memleket kelimesi için belirtilen eş anlamlı kelimeler; Yurt, vatan, ülke, şehir ve yer(doğup büyüdüğü yer.) olarak bulunuyor.

Kent cümlesinin eş anlamlısı nedir?

Kent sözcüğünün eş anlamlı kelimesi şehir sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.

Akıl eş anlamlısı nedir Eodev?

Cevap: Yazılışları farklı ancak anlamları aynı olan kelimeler eş anlamlı kelimelerdir. Düşünme, anlama kabiliyeti anlamına gelen; Akıl kelimesinin eş anlamlısı da us'tur. Örnek cümleler yapalım.