Sgk'dan solunum cihazı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Sgk'dan solunum cihazı nasıl alınır?
  2. Oksijen cihazı ne kadar süre kullanılır?
  3. Oksijen tüpü ne kadar süre kullanılır?
  4. SGK solunum cihazı iadesi nereye yapılır?

Sgk'dan solunum cihazı nasıl alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan cihaz alabilmeniz için; Öncelikle SGK Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Kurum, raporunuzda belirtilen cihazı kendi stoğundan size verecektir.

Oksijen cihazı ne kadar süre kullanılır?

Herhangi bir hasara sebep olmamak için cihazı filtresiz veya nemli/ıslak filtre ile çalıştırmayın. Tamamen kuru olmalıdır. Oksijen konsantratörünün iç kısmında bulunan Hepa Filtre (Yüksek Etkinlikte Partikül Yakalayıcı) Bakımında ise, kullanım ömrü ortam havasının durumuna veya markaya göre 3 ile 6 ay arasındadır.

Oksijen tüpü ne kadar süre kullanılır?

Oksijen tüplerinin kullanım süreleri, tüp hacmine ve akış ayarına göre değişir. Örneğin, 10 litrelik oksijen tüpü 2 litre/dakika akış ayarında yaklaşık 6-7 saat kadar, 5 litrelik ise yaklaşık 3-3,5 saat kadar kullanılabilir.

SGK solunum cihazı iadesi nereye yapılır?

Öncelikle SGK Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Kurum, raporunuzda belirtilen cihazı kendi stoğundan size verecektir. Ancak, kuruma ait stokta cihaz bulunmuyorsa, medikal bayiden cihazı satın alıp, SUT 'un ( Sağlık Uygulama Tebliği ) 7.2.2 maddesi gereğince kurumdan geri ödeme alabileceksiniz.