Obliterasyon nedir ne demek?

İçindekiler:

  1. Obliterasyon nedir ne demek?
  2. Indentasyon nedir ne demek?
  3. Tıp dilinde Kontüzyon nedir?
  4. Kemik kontüzyonu ne demek?
  5. Kemik ödemi ne demek?
  6. Kemik ezilir mi?

Obliterasyon nedir ne demek?

OBLİTERASYON: Vücuttaki boşlukların tıkanması. OBSERVASYON: Müşahade. OBSESYON: Daimi endişe,fikri sabit, nöroz. OBSTRÜKSİYON: Tıkanma, engel.

Indentasyon nedir ne demek?

Indentasyon kelimesi Türkçe'de "diş izi gibi girinti, tipografide bir satırın içerlek dizilmesi" anlamına gelir. Fransızca ve İngilizce indentation "diş izi gibi girinti, tipografide bir satırın içerlek dizilmesi" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Geç Latince indentare "diş geçirmek" fiilinden türetilmiştir.

Tıp dilinde Kontüzyon nedir?

Tıp dilinde kontüzyon, deri altında meydana gelen travmatik doku hasarıdır. Halk arasında ezik veya çürük şeklinde ifade edilen kontüzyon, bir tür yumuşak doku zedelenmesidir.

Kemik kontüzyonu ne demek?

Kemik iliğini taşır ve kortikal kemiğe ek kuvvet sağlar. Kemik ezilmesi, kemik kontüzyonu, kemik iliği ödemi veya gizli kemik yaralanması olarak farklı şekillerde adlandırılan durum; subkondral kemikte mikrotrabeküler kırıklar sonucu oluşan kanama, ödem ve enfarkt şeklinde tanımlanmaktadır (40,43).

Kemik ödemi ne demek?

Kemiklerin iç kısmında bulunan ve çoğunlukla kan hücrelerinin üretiminden sorumlu olan boşluklu kısma kemik iliği denir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak kemik iliğindeki sıvı miktarının artması kemik iliği ödemi olarak adlandırılır. Ödemin yarattığı basınç ağrıya neden olabilir.

Kemik ezilir mi?

Kırık, kemik bütünlüğünün bozulması yani kemiğin kırılması, çatlaması veya parçalanmasıdır. Bir kemiğin kırılması için oldukça büyük bir kuvvet uygulanması gerekir, ancak yaşlı kemikler daha kolay kırılır. Genç kemikler ise aksine, ezilir, bükülür, eğilir.