Petrokimya bolumu nedir?

İçindekiler:

  1. Petrokimya bolumu nedir?
  2. Petrokimya Rafineri nedir?
  3. Kimya Teknolojisi bölümü dersleri nelerdir?
  4. Elektronik Teknolojisi alanı nedir?
  5. Silah Teknikerliği Nedir?
  6. Kimya Teknolojisi bölümü mezunu ne iş yapar?
  7. Kimya Teknolojisi bölümü ne yapar?
  8. Kimya Teknolojisi hangi alan?
  9. Kimya Teknisyeni kac puan?
  10. Elektronik bölümü mezunları ne iş yapar?
  11. Meslek Lisesi elektrik elektronik Bölümü mezunları ne iş yapar?
  12. 2 yıllık silah sanayi teknikerliği nedir?
  13. Silah Teknikerliği ne iş yapar?

Petrokimya bolumu nedir?

Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi ham petrolün işlenmesi ve farklı petrol ürünlerinin elde edilmesi ile ilgilenen bir alandır. Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi bölümü ise bu alanda çalışacak yetkin ve donanımlı bireyler yetiştirmeyi amaçlayan 2 yıllık ön lisans bölümüdür.

Petrokimya Rafineri nedir?

Rafineri ve petrokimya programının amacı ham petrolün işlenmesi ve çeşitli petrol ürünlerinin elde edilmesinde çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir. ... Rafineri ve petrokimya programının amacı, ham petrolün işlenmesi ve çeşitlipetrol ürünlerinin elde edilmesinde çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir.

Kimya Teknolojisi bölümü dersleri nelerdir?

Genel olarak okutulan Kimya Teknolojisi bölümünün dersleri şu şekildedir;
  • Temel Bilgi Teknolojileri 1-2.
  • Genel Kimya 1-2.
  • Kimya Laboratuvarı Teknikleri 1-2.
  • Analitik Kimyada Temel Bilgiler.
  • Sistematik Nitel Analiz ve Gravimetrik Analiz Uygulamaları
  • Matematik 1-2.
  • Teknolojinin Bilimsel İlkeleri.
  • İş Sağlığı ve Güvenliği.
Daha fazla öğe...•BE

Elektronik Teknolojisi alanı nedir?

Elektronik Teknikeri Ne Demek? Elektronik teknikeri, çeşitli elektronik sistemleri veya cihazları test etmek ve onarmakla sorumludur. Elektronik malzeme üretim şirketleri, bilgisayar firmaları, telekomünikasyon şirketleri, kamu kurumları ve elektrik mühendisliği firmalarında istihdam edilebilir.

Silah Teknikerliği Nedir?

Silah Sanayi Teknikerliği programı ülkemizin sahip olduğu milli savunma alanındaki gereksinimleri gidermek üzere teknik ve uygulama alanında yeterli mesleki bilgi ve beceriye sahip teknik eleman yetiştirir. ... Bu bölümden mezun olanlar talaşlı ve talaşsız üretim faaliyeti sürdüren savunma ve silah sanayisinde yer alır.

Kimya Teknolojisi bölümü mezunu ne iş yapar?

Kimya Teknikeri Ne Demek? Kimya teknikeri; kimyager ya da kimya mühendisinin belirlediği kriterler doğrultusunda, laboratuvar ortamında, kimyasal madde kullanarak üretim yapan ya da doğrudan kimyasal madde üreten kişiye verilen mesleki unvandır.

Kimya Teknolojisi bölümü ne yapar?

Kimya teknolojisi alanı altında yer alan kimya laboratuvarı, boya üretimi ve uygulama, lastik üretimi, petrol – rafineri, petrol – petrokimya, deri işleme ve proses dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Kimya Teknolojisi hangi alan?

Kimya teknolojisi alanı altında yer alan kimya laboratuvarı, boya üretimi ve uygulama, lastik üretimi, petrol – rafineri, petrol – petrokimya, deri işleme ve proses dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Kimya Teknisyeni kac puan?

Kimya Teknolojisi Taban Puanları (2 Yıllık)
ÜniversiteBölümTaban Puan
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) (Devlet Üniversitesi)Kimya Teknolojisi257,76986
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi)Kimya Teknolojisi249,66482
EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) (Devlet Üniversitesi)Kimya Teknolojisi243,52737
39 satır daha

Elektronik bölümü mezunları ne iş yapar?

Elektronik teknikeri, çeşitli elektronik sistemleri veya cihazları test etmek ve onarmakla sorumludur. Elektronik malzeme üretim şirketleri, bilgisayar firmaları, telekomünikasyon şirketleri, kamu kurumları ve elektrik mühendisliği firmalarında istihdam edilebilir.

Meslek Lisesi elektrik elektronik Bölümü mezunları ne iş yapar?

Elektrik bölümünden mezun olan kişiler elektrik teknikeri unvanı alıp birçok kamu kuruluşunda ve özel sektörde çalışabilirler. ... Elektrik kesintilerini belirleyip gerekli arızayı giderirler. Tüm elektrikli makinelerin çalışmasını sağlayıp, bakım ve onarımlarını yaparlar.

2 yıllık silah sanayi teknikerliği nedir?

Ülkemizin gelişen milli savunma alanındaki ihtiyaçları doğrultusunda savunma sanayi kuruluşlarında gerçekleştirilen Ar-Ge , Ür-Ge faaliyetlerinde yer alabilecek, bilgi birikimi ve uygulama tecrübesi yüksek olarak sahada yer alan teknik elemanların yetiştirildiği bir program olmaktır.

Silah Teknikerliği ne iş yapar?

Silah Sanayi Teknikerliği mezunları Üretim yapılması planlanan silahın tasarımını yapar ve silaha ait özellikleri belirlemekten sorumludur. Üretim maliyet hesaplaması yapmak ve üretilmiş ürünlerin sağlamlığını test etmek önemli sorumlulukları arasındadır.