Ozbeklerin mezhebi nedir?

İçindekiler:

  1. Ozbeklerin mezhebi nedir?
  2. Özbek Türk mü?
  3. Özbekistan fakir mı?
  4. Özbekistanın en eski Karahanlı eseri nedir?
  5. Özbekistan halkı zengin mi?
  6. En eski Karahanlı eseri nedir?

Ozbeklerin mezhebi nedir?

Özbekistan nüfusunun yüzde 90'ı Müslümanlardan oluşuyor. Müslümanların yüzde 93'ünü Sünni ve Hanefi, kalanını ise Şiiler oluşturuyor. Ülkede yüzde 9 oranında Ortodoks Hıristiyan, yüzde 0.92 oranında Budist, yüzde 0.54 oranında da Yahudi bulunuyor.

Özbek Türk mü?

Özbekler (Özbekçe: Oʻzbeklar, Ўзбеклар, اوزبکلر) veya Özbek Türkleri, Batı Türkistan'da Harezm'den Fergana'ya kadar uzanan bölgede yaşayan ve Orta Asya'daki en kalabalık Türk halkıdır.

Özbekistan fakir mı?

İlk gösterge, yani halkın gıda satın alma gücüne göre Özbekistan en kötü durumda olan ülkeler arasında yer aldı. Buna göre ülke nüfusunun yüzde 76,7'si yoksulluk sınırı altında yaşıyor. ... Bu alanda Özbekistan Afrika'nın en fakir ülkeleri Nijer, Mali ve Güney Amerika'daki Haiti gibi yoksul ülkeler listesinde yer aldı.

Özbekistanın en eski Karahanlı eseri nedir?

Doğu Karahanlılar döneminde 1069/1070 yıllarında Yusuf Has Hacip tarafından Uygur ve Arap harfleriyle yazılan ''Kutadgu Bilig'' Türkçe yazılmış en eski büyük eserdir ve ideal devlet sisteminden bahseder.

Özbekistan halkı zengin mi?

Genç işgücüne ve zengin doğal kaynaklara sahip Özbekistan'ın son 10 yılda yıllık ortalama yüzde 8 büyümesi dikkat çekiyor. Özbekistan'ın gayri safi yurt içi hasılası 2016'da 67,22 milyar dolar oldu. ... Özbekistan, uranyum rezervleri bakımından da dünyada 11., üretiminde 7. sırada bulunuyor.

En eski Karahanlı eseri nedir?

Karahanlılar devrinde meydana gelen Türk edebiyatının ilk büyük eseri 1069 yılında yazılan Yusuf Hac Hacip tarafından yazılan Kutadgu Bilig 'dir. 12. yüzyılın baslarında yazıldığı tahmin edilen Edip Ahmet Yükneki'ye ait Atabet ül Hakayık , bu edebiyatm diğer bir önemli ürünüdür.