Ekonomik Etüd kavramı nedir?

İçindekiler:

  1. Ekonomik Etüd kavramı nedir?
  2. Kazanç sağlama isteği nedir?
  3. Teorik kapasite ne demek?
  4. Işletmenin kuruluş amacı nedir?
  5. Kuruluş yerinin belirlenmesinde etkili olan faktörler nelerdir?
  6. Işletmenin Ulusallaşması nedir?
  7. Uluslararasılaşma ne demek?
  8. Uluslararasılaşma süreci nedir?
  9. Ulusallaşma ne demek?

Ekonomik Etüd kavramı nedir?

Ekonomik Etüd. ... Ekonomik etüd üretilecek mal ve hizmetlerin neler olacağı, işletmenin faaliyet göstereceği alandaki rekabet, mal ve hizmetlerin birim üretim maliyetleri vb. pekçok farklı konuyu kapsamaktadır.

Kazanç sağlama isteği nedir?

Hiç kuşkusuz bireyleri işletme kurmaya yönelten en önemli nedenlerin başında kazanç sağlama isteği gelmektedir. İşletmenin sağlayacağı tüm kazançlara talip olmak demek, ekonomik faaliyetlerin ortaya çıkarması muhtemel bütün riskleri veya tehlikeleri de yüklenmeye hazır olmak demektir.

Teorik kapasite ne demek?

Makine diğer üretim araçlarının hiçbir duraklama olmaksızın çalışmasıyla ve üretim sürecinde yetenekli işgücü kullanılmasıyla ulaşılabilecek maksimum üretim miktarına teorik kapasite ya da maksimum kapasite denir.

Işletmenin kuruluş amacı nedir?

amaç, kurucularına kar sağlamaktır. Kar, genellikle bir işletmenin belirli bir süredeki gelirinin aynı süredeki toplam giderlerinden fazla olan bölümüdür. Aşağıda değinileceği gibi, işletmenin kuruluşunda kar sağlamak dışında işletmenin yaşamını sürdürmek ve topluma hizmet etmek gibi diğer amaçları da olabilir.

Kuruluş yerinin belirlenmesinde etkili olan faktörler nelerdir?

Kuruluş yeri seçimini etkileyen önemli faktörlerden birisi de, hammadde ve yardımcı maddeye yakınlık ve bunların tedarik olanağıdır. Hammadde, fiziki ve kimyasal nitelikler yönünden uygun olmalı, sürekli olarak tedarik edilebilmeli, fiyatı elverişli olmalı ve iyi bir ulaştırma sisteminin yakınında bulunmalıdır.

Işletmenin Ulusallaşması nedir?

Bir şehir veya eyalet düzeyinde tutulan bir özel sektör veya işletme, ulusal hükümet tarafından devralındığında, buna ulusallaştırma denir. Bu endüstrinin herhangi bir maddi kaybı, hükümetin ve halkının zararıdır ve herhangi bir maddi kazanç ABD hükümetini kar eder. ...

Uluslararasılaşma ne demek?

Uluslararasılaşma, birçok ülkedeki kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler tasarlama veya bu hedefe ulaşmak için, kolayca değiştirilebilecek şekilde tasarlama sürecini açıklar. İki ülke dilinde bir web sitesi tasarlamak da bir uluslararasılaşma sürecidir.

Uluslararasılaşma süreci nedir?

ULUSLARARASILAŞMA VE ULUSLARARASILAŞMA SÜRECİ Uluslararasılaşma; artan uluslararası faaliyetlere girme yöntemidir. ... Uluslararasılaşma süreci en basit anlamda yerel işletme için bir dış talep oluştuğunda ve bu talebe olumlu yanıt verildiğinde başlamaktadır.

Ulusallaşma ne demek?

1 - Özel iyelikteki ekonomik girişimlerin ya da toprak gibi bir doğal kaynağın, iyeliğinin ve yönetiminin, siyasal, ekonomik ve toplumsal nedenlerle devlet iyeliğine alınarak, toplumun yararına sunulması işlemi. 2 - İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra İngiltere'de, daha sonra da kimi sosyalist ülkelerde görüldüğü gibi, bir ...