MAO inhibitörleri içeren ilaçlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. MAO inhibitörleri içeren ilaçlar nelerdir?
  2. MAOI ne için kullanılır?
  3. Rima grubu ilaçlar hangileri?
  4. SSRE grubu ilaçlar hangileri?
  5. Nitrat hangi yiyeceklerde var?
  6. Monoamin oksidaz enzimi ne yapar?

MAO inhibitörleri içeren ilaçlar nelerdir?

Monoamin oksidaz inhibitörleri (MAOI) bir ya da iki monoamin oksidaz enzim faaliyetini inhibe eden ilaçlar sınıfıdır. Monoamin oksidaz a (Mao-a) ve monoamin oksidaz b (Mao-b) şeklinde sınıflandırılır. Uzun zamandır depresyon tedavisinde kullanılırlar.

MAOI ne için kullanılır?

Monoamin oksidaz inhibitörleri'nin (MAOİ) genelde depresif bozuklukların tedavisinde etkili olduğu kabul edilen diğer anti- depresan ilaçlarla (örneğin, trisiklikler-TCA, serotonin geri alım inhibitörleri-SSRI) eşit etkinlikte olduğu kabul edilmektedir.

Rima grubu ilaçlar hangileri?

RIMA grubunda brofaromin ve moklobemid isimli anti- depresanlar en yaygın olarak araştırılan ve kullanılanlardır. Brofaromin ve moklobemid trisiklikler kadar etkindirler ve trisik- liklerden daha iyi tolere edilirler.

SSRE grubu ilaçlar hangileri?

Fluoksetin, paroksetin, fluvoksamin, sertralin, sitalopram ve en son essitalopram bu gruptaki ilaçlardır.

Nitrat hangi yiyeceklerde var?

Nitratlar ve nitritler sebzelerde, meyvelerde, yem bitkilerinde, tatlı sularda doğal olarak bulunur. Besinlerdeki fazla nitrat ve nitritler direkt olarak insan ve hayvan sağlığını tehdit edebildiği gibi karsinojenik N-nitroso bileşiklerine dönüşebildikleri için de önemlidir.

Monoamin oksidaz enzimi ne yapar?

Monoamin oksidaz veya MAO, monoaminlerin oksidasyonunu katalizleyen enzimlerdir. Bu enzim Mary Bernheim tarafından ilk olarak karaciğer hücrelerinde tespit edilmiş ve "tyramine oxidase" olarak isimlendirilmiştir. Dopamin, norepinefrin ve serotonin gibi amin nörotransmitterlerini parçalar.