Pafta sayısallaştırma nedir?

İçindekiler:

  1. Pafta sayısallaştırma nedir?
  2. Sayısallaştırma için hangi işlem ve metotlar uygulanır?
  3. Raster dönüşüm nasıl yapılır?
  4. Raster dönüşüm nedir?
  5. 3402 1 madde ne demek?
  6. Pafta ne demektir?
  7. 3402 sy kadastro Kanununun Ek 1 Maddesi ne demek?
  8. ArcMap de Koordinatlandırma işlemi hangi tool ile yapılır?
  9. Raster nedir harita?
  10. Raster menüsü nedir?
  11. Koordinatlandırma nedir?
  12. 3402 sayılı kanun ek 1 ne demek?
  13. 3402 sayılı kanun ne demek?
  14. Pafta haritası nedir?
  15. Pafta neyi gösterir?
  16. 3402 sayılı kadastro Kanunu Nedir?
  17. ArcGIS Mxd nedir?
  18. ArcGIS Layout nedir?
  19. Vektör harita ne demek?

Pafta sayısallaştırma nedir?

Sayısallaştırma çalışmaları esnasında kadastro paftasında görülen yapı ve tesisler ölçülür. Değişikliğe uğramış veya zeminde mevcut değil ise paftada tescilli şekli ile muhafaza edilir, paftasında gözükmeyen ve kadastrodan sonra yapılan yeni binalar ölçülmez ve teknik evrakı ile paftasında gösterilmez.

Sayısallaştırma için hangi işlem ve metotlar uygulanır?

Sayısallaştırma işlemlerinde; eldeki mevcut altlığa uygun olarak pek çok dönüşüm modeli kullanılmaktadır. Bunlardan bazıları; Benzerlik dönüşümü, Afin dönüşümü, Projektif dönüşüm, 2. Derece konform dönüşüm ve Polinomsal dönüşümler şeklinde sıralanabilir.

Raster dönüşüm nasıl yapılır?

Raster Pafta Dönüşümü Nasıl Yapılır?
  1. 1) Raster Paftanın Eklenmesi. ...
  2. 2) Raster Dosyanın Koordinat Dönüşümünün Yapılması ...
  3. 3) Raster Üzerindeki Eğrilere Ait Kot Bilgilerinden Kotlu Nokta Oluşturma. ...
  4. 4)Üçgen Modelin Oluşturulması ...
  5. 5)Eş Yükselti Eğrilerinin Geçirilmesi. ...
  6. 6)Eş Yükselti Eğrisi Temizleme.
Daha fazla öğe...

Raster dönüşüm nedir?

Afin Dönüşümü: Grafik ekranda yüklü olan raster üzerinde koordinatı bilinen en az dört nokta kullanılarak gerçekleştirilen dönüşüm yöntemidir. Bu noktalar paftaların köşe koordinatları, gridler(karelaj), poligon ya da nirengi noktaları olabilir.

3402 1 madde ne demek?

KADASTRO HARİTALARININ SAYISALLAŞTIRILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek 1 inci maddesinin birinci fıkrasına göre, kadastro veya tapulama haritalarının sayısallaştırılmasında uyulması gereken usul ve esasları belirlemektir.

Pafta ne demektir?

Bir harita ya da planı meydana getiren parçalardan her birine pafta adı verilir. ... Bu nedenle haritası hazırlanacak olan alan enlem ve boylam farkları alınıp belirli paftalara ayrılarak sistemli bir şekilde bölümlenir.

3402 sy kadastro Kanununun Ek 1 Maddesi ne demek?

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek 1 inci maddesinin birinci fıkrasına göre, kadastro veya tapulama haritalarının sayısallaştırılmasında uyulması gereken usul ve esasları belirlemektir.

ArcMap de Koordinatlandırma işlemi hangi tool ile yapılır?

C:/ArcGIS10_EGITIM/Uygulama07/Uygulama_07.mxd'yi çift tıklayarak ArcMap 10'da açınız. 2. Customize > Toolbars > Georefencing tıklayınız. Raster verilerin koordinatlandırılması için Georeferencing araç çubuğu kullanılmaktadır.

Raster nedir harita?

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Raster Harita: Ayrıntıların düzenli aralıklı hücreler biçiminde oluşturulduğu, çizgi haritaların taraması ile elde edilen sayısal harita türü.

Raster menüsü nedir?

Raster Refens Özellikleri menüsü referansa ait genel özelliklerin görüntülendiği menüdür. Katman Yöneticisinde Kategoriler altına hangi formatta referans dosya yüklenirse yüklensin aşağıda bulunan Genel menüsü tüm referanslarda hemen hemen aynıdır.

Koordinatlandırma nedir?

koordinatlandırma (geo-register) Bir görüntünün harita projeksiyonu gibi yer merkezli bir sisteme göre koordinatlandırılması.

3402 sayılı kanun ek 1 ne demek?

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek 1 inci maddesinin birinci fıkrasına göre, kadastro veya tapulama haritalarının sayısallaştırılmasında uyulması gereken usul ve esasları belirlemektir.

3402 sayılı kanun ne demek?

5304 sayılı Kanunla değişik 3402 sayılı Kanunun 1 inci maddesi ile, Kanunun amacı; “ülke koordinat sistemine göre memleketin kadastral veya topoğrafik kadastral haritasına dayalı olarak taşınmaz malların sınırlarını arazi ve harita üzerinde belirterek hukukî durumlarını tespit etmek suretiyle 4721 sayılı Türk Medeni ...

Pafta haritası nedir?

Belirli ölçekteki büyük harita, plan veya modeli oluşturan ayrı parçalardan her birine pafta denir. Yeryüzünün tümünün ya da bir bölgesinin haritaları yapılırken, ölçeğe bağlı kalarak tüm harita bölgesinin bir paftada göstermek çoğu kez olanaksızdır. Bu nedenle haritası yapılacak bölgenin paftalara ayrılması gerekir.

Pafta neyi gösterir?

ise arazilerin teknik usullere göre ölçülüp belli oranda küçültülerek çizilmiş haritasıdır. Yani parsel arazi sınırlarını, pafta ise harita planını gösterir.

3402 sayılı kadastro Kanunu Nedir?

5304 sayılı Kanunla değişik 3402 sayılı Kanunun 1 inci maddesi ile, Kanunun amacı; “ülke koordinat sistemine göre memleketin kadastral veya topoğrafik kadastral haritasına dayalı olarak taşınmaz malların sınırlarını arazi ve harita üzerinde belirterek hukukî durumlarını tespit etmek suretiyle 4721 sayılı Türk Medeni ...

ArcGIS Mxd nedir?

Dosya Uzantısı MXD Nedir? ESRI ArcGIS for Desktop, aslen ESRI (Environmental Systems Research Institute)tarafından geliştirilen ve ArcGIS Map Document dosyasından yararlanan bir ana yazılım programıdır.

ArcGIS Layout nedir?

Data View ekranında hazırlanan haritaların, tanımlanan semboloji ve etiket bilgileriyle birlikte ölçek değerlerine göre çıktıya hazırlanması ve kağıt haritalar şeklinde çıktı olarak kullanılması işlemine Layout denilmektedir. ArcGIS'de bu işlem için Layout View ekranı kullanılmaktadır.

Vektör harita ne demek?

Vektör harita haritada yer alan detayların nokta çizgi ve alan detay olarak tanımlandığı nokta detayların koordinat verileriyle; çizgi detayların noktalar dizisi ile; alan detayların ise kapanan çizgiler ile temsil edildiği bilgisayar dosyalarıdır.