Inatçı kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Inatçı kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?
  2. Toplama nın anlamı nedir?
  3. Taslayan ne demek?
  4. Inatçı keçi ne demek?
  5. Inat etmek ne demek?
  6. Çarpma işlemi ne demek?
  7. Bilgiçlik taslama ne demek?
  8. Büyüklük taslama ne demek?
  9. Keçi kime denir?
  10. Inatçılık etmek ne demek?
  11. Üstüne varmak ne demek?
  12. Veri toplama aracı ne demek?
  13. Veri toplama amacı nedir?
  14. Çarpma işlemi nasıl ortaya çıktı?
  15. Kendini üstün görme ne denir?

Inatçı kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?

a. 1. Bir konuda direnme, ayak direme, diretme, direnim: “Okumak, eczacı olmak bu sayılı inatlarından biri ve ilkidir.” -T. Buğra. 2. Birine karşı çıkma, karşı düşünce ileri sürme: “İddia kızışmış, âdeta inat hâlini almıştı.” -Ö.

Toplama nın anlamı nedir?

Toplama, matematikte iki veya daha fazla çokluğun nicel değerlerinin bir arada ifade edilmesidir. Temel matematik işlemlerinden biridir. Artma veya çoğalma anlamı taşır.

Taslayan ne demek?

tasla-mak “tasarlamak, tahmin etmek”; kökü belli değildir) Kendinde olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek, … imiş gibi görünmek: “Bilgiçlik taslamak.” “Büyüklük taslamak.” “Ukalâlık taslamak.” Yaşını başını almış olduğu halde hâlâ babayiğitlik taslayan bir sipâhîye, “Saçın neden ağarmış?” demişler (Fâik Reşat).

Inatçı keçi ne demek?

İnatçı Keçi Nedir Anlamı ? ( Çok inat eden kimse.

Inat etmek ne demek?

Sözlükte "uzaklaşmak, topluluktan ayrı durmak, yoldan çıkmak, haktan sapmak" gibi anlamlara gelen inâd ve aynı kökten muânede, birer ahlâk kavramı olarak genellikle "kişinin bir görüş, inanç ve davranışı doğru olduğunu bilmesine rağmen reddetmesi, aykırı davranmakta direnmesi" şeklinde açıklanmaktadır.

Çarpma işlemi ne demek?

Çarpma, temel aritmetik işlemlerden biridir. Sayılarda çarpma, çarpılan sayının çarpan sayı kadar adedinin toplamının alınması işlemidir. Örneğin 5 ile 4 sayılarının çarpılması demek 4 adet 5 sayısının toplanması, veya değişme özelliği uyarınca (aşağıda anlatıldığı üzere) 5 adet 4 sayısının toplanması anlamına gelir.

Bilgiçlik taslama ne demek?

Bilmediği halde bilir görünmek, bilgin geçinmek.

Büyüklük taslama ne demek?

Kendini üstün görmeye çalışmak, böbürlenmek. Örn: Düne kadar kibir onların, büyüklük taslamak onların. -N. Cumalı.

Keçi kime denir?

Keçilerin yavrusuna oğlak, erkeğine teke, bir yaşındaki erkek ve dişisine ise çepiş denmektedir.

Inatçılık etmek ne demek?

Sözlükte "uzaklaşmak, topluluktan ayrı durmak, yoldan çıkmak, haktan sapmak" gibi anlamlara gelen inâd ve aynı kökten muânede, birer ahlâk kavramı olarak genellikle "kişinin bir görüş, inanç ve davranışı doğru olduğunu bilmesine rağmen reddetmesi, aykırı davranmakta direnmesi" şeklinde açıklanmaktadır.

Üstüne varmak ne demek?

Üstüne varmak deyiminin anlamı:1. Bir şeyi yapmasını zorlayarak istemek.

Veri toplama aracı ne demek?

Veri toplama çeşitli yollarla yapılabilmektedir. Doküman/kayıt incelemesi, anket, soru formu, test, görüşme, odak grup, gözlem, kontrol listesi, etnografya, sözlü tarih, örnek olay incelemesi ve deney veri toplamak amacıyla daha yaygın olarak başvurulan yöntemlerdir [1, 2, 3, 4, 5, 6].

Veri toplama amacı nedir?

Bütün veri toplama çalışmalarının amacı, daha sonra zengin veri analizine çevirecek olan kaliteli kanıtları yakalamak ve ortaya atılan sorulara inandırıcı ve güvenilir bir cevap oluşturulmasını sağlamaktır.

Çarpma işlemi nasıl ortaya çıktı?

Günümüzden yaklaşık 4000 yıl önce toplama işlemini fazla yorucu bulan Babilliler çarpma işlemini icat ettiler. Günlerden bu yana çarpma işlemi sayesinde matematiksel işlemleri çok daha hızlı yapar hale geldik.

Kendini üstün görme ne denir?

Hubris, kişinin açık bir şekilde kendini beğenmesi, başkalarından üstün görmesi durumuna verilen ad. Hubris hipotezinde kişi kendini üstün görmek için başkalarıyla kıyaslar.