Akciğer sönmesi ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. Akciğer sönmesi ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?
  2. Akciğer ameliyatından sonra ağrılar ne kadar sürer?
  3. Gogus tupu agri yapar mi?
  4. Şilotoraks nedir?
  5. Ameliyat sonrası ağrı kaç gün sürer?

Akciğer sönmesi ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Ameliyat sonrası nelere dikkat edilmelidir?
  • *Sigara kesinlikle bir daha hiç kullanılmamalı
  • Sigara içilen ortamda dahi durulmamalı (sigarada akciğerin ve diğer organların dahil elastin ve kollajen liflerini parçalayan maddeler hızla ciltten nüfuz ederek kana karışırlar)
  • Verilen ilaçlar düzenli kullanılmalı
Daha fazla öğe...

Akciğer ameliyatından sonra ağrılar ne kadar sürer?

Ameliyat sonrası göğüs ağrısı beklenen bir durumdur. Ameliyata bağlı olarak gelişir ve 24-48 saat içerisinde azalır. Hastalar 2. Gün normal hayatlarına dönebilir.

Gogus tupu agri yapar mi?

Tüpün insizyon yerinden hava kaçağı, sıvı drenajı ve tüpün son de- liğinin dışarıda olup olmadığı kontrol edilmelidir. Tüp takıldıktan sonra ağrı kontrolü önemlidir. Bazı hastalarda çok şiddetli ağrı olabilir. Yaygın olarak kabul edilen bir protokol yoktur.

Şilotoraks nedir?

Şilotoraks, duktus torasikusun, torakstan geçişi sırasında rüptüre olması ile toraks kavitesinde şilöz sıvı birikmesidir ve nadir olarak görülür. Şilotoraksa neden olan travmalar ise, doğum travması, künt travma, penetran travma ve cerrahi travmadır.

Ameliyat sonrası ağrı kaç gün sürer?

Yara iyileşmesi ile giderek azalan, Ameliyatın oluşturduğu doku hasarına bir yanıt olarak gelişen, Genellikle 72 - 96 saat arası süren, Hem hastane içinde hem de taburcu edildikten sonra kontrolü gereken akut ağrıdır.