Talyum testi ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Talyum testi ne kadar sürer?
  2. Talyum testi nedir?
  3. Talyum zararlı mı?
  4. MPS filmi neden çekilir?
  5. Talyum nerelerde kullanılır?
  6. Sintigrafi zararlı mı?

Talyum testi ne kadar sürer?

Stres testleri sonrasında hastaya açılan damar yolundan talyum isimli radyoaktif bir madde enjekte edilir. Hasta rahat bir sedyeye alınır ve dinlenme durumuna getirilir. Daha sonra talyumun kalbe giden damarlardan geçişi gözlemlenerek bazı görüntüler oluşturulur. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürer.

Talyum testi nedir?

Basitçe, kalp kasına ulaşan kan miktarı değerlendirilerek kişide koroner arter hastalığı (KAH) bulunup bulunmadığının anlaşılmasına yarayan bir görüntüleme yöntemidir.

Talyum zararlı mı?

Talyum zehirli bir element olduğu için kullanımı oldukça sınırlıdır. Özellikle talyum sülfat, bir kemirgen öldürücü ilaç olarak kullanılmıştır.

MPS filmi neden çekilir?

MPS, rahatsızlıkların, daralmış veya tıkanmış kalp atardamarlarının (angina) neden olduğu kalp kasına kan akışının olmamasından kaynaklandığını görmek için göğüs rahatsızlığı olan hastalarda faydalıdır.

Talyum nerelerde kullanılır?

Talyum oksit, kırılma indisi yüksek camların üretiminde ve güneş gözelerinin yapımında kullanılır. Kokusu ve tadı olmayan talyum sülfat, rodentisit (kemirgen öldürücü) ve karınca öldürücü olarak kullanılır. Kızılötesi ışığa maruz bırakıldığında elektrik iletkenliğinin değişmesi nedeniyle güneş gözelerinde kullanılır.

Sintigrafi zararlı mı?

Nükleer tıp prosedürlerinin bilinen uzun vadeli komplikasyonları yoktur. Sintigrafik taramalar, radyasyon bakımından röntgen çekiminden daha yüksek bir risk taşımazlar. Kullanılan radyoaktif maddelerin düşük radyasyon seviyesi nedeniyle hücrelerin veya dokuların radyasyona maruz kalma riski düşüktür.