Sintigrafi kaç kez çekilir?

İçindekiler:

  1. Sintigrafi kaç kez çekilir?
  2. Sintigrafi etkisi ne kadar sürer?
  3. Nükleer tıp kalp sintigrafisi nasıl yapılır?
  4. Nükleer tıp ne kadar sürer?

Sintigrafi kaç kez çekilir?

Kemikte tutulma özelliği gösteren bir radyoaktif kemik ajanı damar yoluyla verilir. 3 fazlı ve Tüm Vücut olmak üzere iki farklı çekim yapılabilir. 3 Fazlı çekimde önce ilgili belirtilen bir bölgenin kanlanması ile ilgili maddedin verilmesini takiben çekim yapılır. Ayrıca 2-3 saat sonra geç görüntüler alınır.

Sintigrafi etkisi ne kadar sürer?

Ayrıca 2-3 saat sonra geç görüntüler alınır. Tüm vücut çekimde ise maddenin damar yoluyla verilmesinden 2-3 saat sonra tüm vücut taraması yapılır. Gerekli görülürse SPECT denilen tomografik çekim de yapılabilir. Sintigrafi çekim süresi yaklaşık 20-30 dakikadır.

Nükleer tıp kalp sintigrafisi nasıl yapılır?

Radyoaktif ilaç kan akımı yoluyla kalp damarlarına ve oradan kalp kasına ulaşır. Ardından özel bir kamera yardımıyla verilen radyoaktif maddenin kalbinizde nasıl dağıldığını gösteren görüntüler elde edilir. Görüntüler bir bilgisayar yardımıyla düzenlenerek, değerlendirilir.

Nükleer tıp ne kadar sürer?

Bu şekilde görüntülenme işlemi gerçekleşmiş olur. Nükleer Tıp Ne Kadar Sürer? Nükleer tıp büyük bir titizlik ile yapılır. Hasta çekim odasına getirilir ve damar yolu ile verilen radyoaktif maddeler ile birlikte yaklaşık olarak 40 ila 45 dakika arasında işlem devam eder.