Omuz yırtığı için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Omuz yırtığı için ne yapmalı?
  2. Kol ağrısı egzersizleri nelerdir?
  3. Omuz yırtığı kendiliğinden geçer mi?
  4. Pendulum egzersizleri nelerdir?
  5. Kolun sızlaması nasıl geçer?
  6. Omuz yırtığı tedavi edilmezse ne olur?
  7. Mckenzie egzersizleri nelerdir?

Omuz yırtığı için ne yapmalı?

Anti-inflamatuar ilaçlar, uygun egzersizler ve fizik tedavi yöntemleri ile tedaviye başlanır. Doktorunuzun gerek gördüğü durumlarda omuza yapılacak tek doz kortizon enjeksiyonları ağrı rahatlatılabilir. İlaç, kortizon enjeksiyonu ve fizik tedaviye rağmen ağrısı devam eden hastalarda cerrahi tedavi yapılır.

Kol ağrısı egzersizleri nelerdir?

Sağlam elinizle masa kenarından tutunun ve hafifçe öne doğru eğilin. Ağrılı kolunuza ütü gibi bir ağırlık alarak, önce saat yönünde, daha sonra saat yönünün tersine doğru daireler çevirin. Sağlam elinizle aşağıdan iterek, ağrılı kolunuzu önden yukarı kaldırın. En son noktada 5'e kadar sayın ve indirin.

Omuz yırtığı kendiliğinden geçer mi?

Hastalığın geçmişine göre omuz yırtığı ortalama 6 hafta sürer. Özellikle bu sürede doku ile kemiğin iyileşme ve kaynaşma süreci olur. Hekimin tedaviye başlamasının ardından hastanın hastalık öyküsüne bağlı olarak bu süre artabilir. Omuz yırtığı ciddi bir rahatsızlık olduğu için kendiliğinden geçmez.

Pendulum egzersizleri nelerdir?

📚Codman(Pendulum) egzersizleri omuz cerrahisi ve yaralanmalardan sonra distraksiyon sağlamak ve eklemin pasif eklem hareket açıklığını kolaylaştırmak için tercih edilen bir egzersizdir.

Kolun sızlaması nasıl geçer?

Buz Tedavisi: Ağrıyan bölgeye günlük 3 kere buz torbaları konulabilir. Buz uygulamasının her sefer için en fazla 15 dakika bekletilmesi gerekir. Buz tedavisi uygulamasında kol daha çok ağrımaya başlarla, uygulama derhal bırakılmalı ve doktora gidilmelidir.

Omuz yırtığı tedavi edilmezse ne olur?

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, "Omuz kas yırtıkları tedavi edilmezse yırtık genişleyerek omuz ekleminde güç kaybının yanı sıra eklemde artroza (kireçleme) sebep olabilir. Bu nedenle ideal olarak, yırtık tespit edildikten sonra cerrahi tedavi 3 ayı geçirmeden yapılması gerekir" dedi.

Mckenzie egzersizleri nelerdir?

Hastaların toleransına ve ağrı şiddetine bağlı olarak her gün veya günaşırı, günün belli zamanlarında uygulanabilen egzersizlerdir. Bu egzersizlerle omurgayı saran ve etrafındaki kaslar kuvvetlendirilir. Lordoz korunarak omurga disklerine düşen basınç azaltılır. Bu hareket, belinizdeki baskıyı azaltarak ağrıyı azaltır.