ALL Nedir Tedavisi?

İçindekiler:

  1. ALL Nedir Tedavisi?
  2. ALL tanısı nedir?
  3. All nasıl bir hastalık?
  4. Kemoterapi hangi durumlarda uygulanır?
  5. AML hastaları ne kadar yaşar?

ALL Nedir Tedavisi?

Erişkinlerde akut lenfositik löseminin (ALL) esas tedavisi uzun süreli kemoterapi (kemo) kullanımını içerir. Son birkaç yıl içinde doktorlar tedaviye daha fazla cevap veren daha yoğun kemoterapi rejimleri kullanmaya başladılar. Fakat bu rejimler, düşük beyaz küre sayısı gibi daha fazla yan etkilere neden olmaktadırlar.

ALL tanısı nedir?

Akut lenfoblastik lösemide (ALL) tek bir kök hücrenin DNA'sına aldığı genetik bir hasar sonucu oluşan lenfoblastların anormal bir şekilde kontrolsüz ve aşırı çoğalması söz konusudur. Lenfoblastlar kemik iliğinde çoğalır ve buradan kana ve beyin-omurilik gibi diğer organlara geçerler.

All nasıl bir hastalık?

Akut Lenfositik Lösemi veya Akut Lenfoid Lösemi olarak da adlandırılan Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) kanın ve kemik iliğinin bir çeşit kanseridir. Hızlı seyirli olup tedavi edilmezse çok çabuk kötüleşir.

Kemoterapi hangi durumlarda uygulanır?

Kanserin tipine ve evresine göre hastalığı tedavi etmek, tümörün yayılımını önlemek, büyümesini yavaşlatmak, başladığı organdan vücudun diğer kısımlarına yayılmış kanser hücrelerini öldürmek ve kanserin bazı belirtilerini iyileştirmek amacıyla kemoterapi uygulanır.

AML hastaları ne kadar yaşar?

Remisyon sonrası tedaviler ile genç hastalarda medyan hastalıksız yaşam süresi yaklaşık 2 yıl ve total kür oranı %30-40 iken, yaşlı AML'li hastalarda genellikle kısa sürede relaps gelişir; hastalıksız yaşam süresi medyan 9-12 aydır ve hastaların çok azı 2 yıldan fazla yaşar.