Icra takibinde hangi faiz uygulanır?

İçindekiler:

  1. Icra takibinde hangi faiz uygulanır?
  2. Senede hangi faiz uygulanır?
  3. Kıdem tazminatına hangi faiz uygulanır?
  4. Reeskont avans faizi ne demek?
  5. Reeskont avans faizi kaç?
  6. Bonolara hangi faiz uygulanir?
  7. Adat hesaplamasında hangi faiz oranı?

Icra takibinde hangi faiz uygulanır?

a) FAİZ ORANI SÖZLEŞME İLE BELİRLENMİŞ İSE: Sözleşmede kararlaştırılmış olan faiz oranı icra takibine konu edilebilecektir. b) FAİZ ORANI SÖZLEŞME İLE BELİRLENMEMİŞ İSE: Faiz oranı yıllık %9 olarak belirlenecektir. Ancak borç konusu iş ticari iş niteliğinde ise yıllık oran .5 olarak belirlenecektir.

Senede hangi faiz uygulanır?

Takip dayanağı bonolar, kambiyo senedi vasfında olduğuna göre, alacağa 3095 Sayılı Kanun'un 2/2. maddesinde öngörülen ticari işlerdeki temerrüt faiz olan avans faizi oranının uygulanması gerekir.

Kıdem tazminatına hangi faiz uygulanır?

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin kararında; işçi, kıdem tazminatı alacağı- na %120 oranında ticari faiz talep ettiğine göre, bu oranı geçmemek üzere en yüksek mevduat faizi yürütülmesi gerektiğine hükmettiği görülmektedir.( Yrg. 9. HD. 29.03.2000 tarih, E.2000/666 ve K.2000/4125 sayılı kararı. )

Reeskont avans faizi ne demek?

Reeskont; iskonto edilmiş, diğer bir deyişle bir bedel karşılığı el değiştirmiş (iskonto) olan kıymetlerin, bir bedel karşılığında yeniden el değiştirmesini (reiskonto) ifade eder. Bu işlemler için Merkez Bankası tarafından uygulanan faize "reeskont faiz oranı" adı verilmektedir. ...

Reeskont avans faizi kaç?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğinde, TCMB tarafından vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranının yıllık yüzde 15,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranının ise yıllık 16,75 olarak tespit edildiği ...

Bonolara hangi faiz uygulanir?

Kambiyo senetlerinde (bono) faiz oranı ile ilgili hükümler TTK'nin 637/2, 638//2'nci maddelerinde yer almaktadır. Anılan hükümlerde faiz oranının %10 olduğu belirtilmiştir.

Adat hesaplamasında hangi faiz oranı?

Yukarıda yer alan adımlar uygulanarak 2020 hesap döneminde (TL) için bankalarca ticari kredilere uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranının %12,83 olduğu görülmektedir. Bu durumda adatlandırma işleminde (TL) için kredi piyasasında geçerli olan %12,83 faiz oranının dış emsal olarak dikkate alınması gerekir.