Kırkağaç kavunu hangi ayda ekilir?

İçindekiler:

  1. Kırkağaç kavunu hangi ayda ekilir?
  2. 1 dönümden kaç kg kavun çıkar?
  3. Kavun çekirdeği hangi ayda ekilir?
  4. Kırkağaç kavunu nasıl ekilir?
  5. Iç anadoluda kavun ne zaman ekilir?
  6. Kavun ekiminde hangi gübre kullanılır?
  7. Kavun ekimi ne zaman olur?
  8. Kavun tohumu kac gunde cikar?
  9. Ankarada kavun ne zaman ekilir?
  10. Kavun tohumu ne zaman dikilir?
  11. Kavun karpuza hangi gübre atılır?
  12. Kavun ne kadar arayla dikilir?
  13. Kavun fidesi ne zaman meyve verir?

Kırkağaç kavunu hangi ayda ekilir?

Ülkemizde tüplere tohum ekimi mart ayı ortalarında yapılır. Yabancı otlar var ise temizlenir ve sulaması yapılır. Naylon torbalara yapılacak ekim araziye dikim tarihinden 3-4 hafta önce yapılır. Bitkiler 3-4 yaprak olduğunda tarlaya aktarılır.

1 dönümden kaç kg kavun çıkar?

Normal şartlarda 1 dönümde 2 ton kavun elde ediliyor. Ama bu sistemle 1 dönümde 5 ton kavun elde ediyorum. 10 dönüm tarladan 50 ton kavun elde etmeyi hedefliyorum. Toprağa ekilen kavunun hasadı 4-5 ayda oluyor, bu sistemle 100 günde hasat yapıyoruz. Tarlada şu an toptan fiyatı ise 2 ila 2,5 lira arasında değişiyor.”

Kavun çekirdeği hangi ayda ekilir?

Akdeniz ve Ege bölgelerinde nisan ayının ilk yarısında kavun tohumu dikimi yapılabilir. Marmara ve Trakya'da dikim nisan ayının ikinci yarısında yapılmalıdır. Orta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise mayıs ayının ilk yarısı dikim için uygundur.

Kırkağaç kavunu nasıl ekilir?

Kavun dikmek için ocak ve karık usulü dikimler yapılır. Tarlaya tohum ekimini mizberle yapmanızda fayda var. Çapa ile açılan ocaklara 5 tohum ekilir. Daha sonra üzeri 3 cm toprak ile üzeri hafifçe bastırılır ve fide dikimi yapılır.

Iç anadoluda kavun ne zaman ekilir?

Kavun Dikimi Tohum ekimi akdeniz ve ege bölgesinde nisanın ilk yarısında, Marmara ve trakya da nisanın ikinci yarısında orta, doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinde mayısın ilk yarısında dikilir.

Kavun ekiminde hangi gübre kullanılır?

Kimyasal gübre olarak dekara 15 kg azotlu, 30 kg fosforlu ve 20 kg potaslı gübre verilir. Azotlu gübrenin 1/3'ü fosforlu ve potaslı gübrelerle birlikte ekimden önce pulluk veya diskaro altına verilmelidir.

Kavun ekimi ne zaman olur?

Olgunlaşma süresi 90–130 gündür. Kavun tohumunun çimlenebilmesi için toprak sıcaklık isteği en az 15.5 ºC, optimum 24–35 ºC, maksimum 38 ºC dir. Tohumlar 8–10 günde çimlenir ve kök uzamaya başlar 3-4 cm olunca hypokotil'de uzamaya devam ederek toprak yüzüne tohum kabuğu ile birlikte çıkar.

Kavun tohumu kac gunde cikar?

Ortalama tahmini tohumların çimlenmesi 8-10 gündür. Kavun tohumları çimlenmeye başladığında şeffaf naylonu kaldırın ve direk güneşten koruyunuz. Kavun tohumları fide şekline geldiğinde yaklaşık 4-5 cm şeklinde olduğunda bahçenize veya daha büyük bir saksıya ekebilirsiniz.

Ankarada kavun ne zaman ekilir?

KAvun tohumu ilkbahar ve yaz aylarında 15 dereceyi geçen sıcaklıklarda ekilmesi tavsiye edilir. Kavun tohumunun kalitesi hasat açısından önemlidir. Ekim derinliği 2 ve 2,5 cm kadar olmalıdır.

Kavun tohumu ne zaman dikilir?

KAvun tohumu ilkbahar ve yaz aylarında 15 dereceyi geçen sıcaklıklarda ekilmesi tavsiye edilir. Kavun tohumunun kalitesi hasat açısından önemlidir. Ekim derinliği 2 ve 2,5 cm kadar olmalıdır. Sıralar üzeri 55 cm, sıralar arsı 175 cm arasında olmalıdır.

Kavun karpuza hangi gübre atılır?

Karpuza hangi gübre iyi gelir; Genelde ekimden önce 2kg/ha amonyum sülfat verilmektedir. Bitki büyüme döneminde azotça zengin gübreleme yapılmaktadır.

Kavun ne kadar arayla dikilir?

Ekim derinliği 2 ve 2,5 cm kadar olmalıdır. Sıralar üzeri 55 cm, sıralar arsı 175 cm arasında olmalıdır. Eğer fide ile dikilecekse kavun tohumu ile aynı anda dikilmelidir.

Kavun fidesi ne zaman meyve verir?

Bu yöntem, bitkinin besinlerini daha az sayıda meyveye aktarmasını sağlar; bu şekilde daha büyük ve daha tatlı meyve verir. Tohumdan kavun yetiştirdiğimizde, kavun hasadı için ortalama 1 gün gerekir. Kavun çeşitlerinin çoğu dikim işleminden 78-90 gün sonra hasat edilmeye hazırdır.