Distimik bozukluk geçer mi?

İçindekiler:

  1. Distimik bozukluk geçer mi?
  2. Distimik bozukluk nasıl tedavi edilir?
  3. Kronik depresyon nasil gecer?
  4. Distimi kimlerde görülür?

Distimik bozukluk geçer mi?

Erkeklere oranla kadınlarda görülme sıklığı daha fazladır. Distimik bozukluk ise gizli ve yavaş ilerler, kronik bir gidiş izler. Genel kabul, hastalığın ara düzelme dönemi olmadan en az iki yıl sürmesi yönündedir. Kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte genellikle bireyin sosyal yaşamı ve fonksiyonları değişmez.

Distimik bozukluk nasıl tedavi edilir?

Distimi, ilaç tedavisi ve psikoterapiyle tedavi edilebilir. Antidepresan grubu ilaçlar bu hastalıkta oldukça iyi etki gösterir. Koruyucu olarak ilaç tedavisine en az ''iki yıl'' devam etmek gerekir.

Kronik depresyon nasil gecer?

Kronik depresyon durumlarının tedavisinde önemli bir ilke, akut major depresyondan daha uzun süre ve daha yüksek dozda ilaç kullanımı gereğidir. Düzelme oranı önceden sanılana göre daha iyidir. Ayrıca başarılı antidepresan tedavi distimik bozukluktaki şiddetli psikososyal yetersizlikleri de düzeltebilmektedir.

Distimi kimlerde görülür?

Distimik bozukluğun genel olarak çocukluk ve ergenlik döneminde görüldüğü bilinmektedir. Aynı zamanda distimik bozukluk durumunun kadınlarda erkeklere oranla iki kat fazla görüldüğü bilinmektedir.