Adderall nasıl bir ilaç?

İçindekiler:

  1. Adderall nasıl bir ilaç?
  2. Ritalin fiyatı ne kadar?
  3. Amfetamin hangi ilaçlar?
  4. Anakinra fiyatı nedir?
  5. Concerta devlet karsiliyor mu?
  6. Amfetamin hangi reçete?

Adderall nasıl bir ilaç?

Adderall®, eczacılıkta Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun ve narkolepsinin tedavisinde kullanılan bir amfetamindir. Bazı ağır depresyonlarda da bu ilaç kullanılabilir. İlk olarak 1920'lerde Obetrol adı ile piyasaya çıkmıştır. Reçete ile satılan bir ilaçtır.

Ritalin fiyatı ne kadar?

Ritalin fiyatı, Kasım 2019 tarihi itibariyle Türkiye'de satış fiyatı 16 TL civarındadır.

Amfetamin hangi ilaçlar?

DEHB tedavisinde kullanılan ticari ilaçlardan Dexedrine, Elvanse ve Adderall amfetamin içeren ilaçlar arasında sayılabilir. Amfetamin, genellikle uzun yol araç kullananlarca uyku kaçırmak ve konsantrasyon gerektiren sporlarda (atıcılık, okçuluk, vb) doping amacıyla da kullanılabilmektedir (amfetamin istismarı).

Anakinra fiyatı nedir?

Sadece eczanelerde satılır.
Perakende Satış Fiyatı :867.25 EUR
Barkod :1111111100490
Fiyat geçerlilik tarihi :04.08.2017

Concerta devlet karsiliyor mu?

Psikiyatri asistanı tarafından yazılmış gerek elden gerekse Medula Provizyon ekranı üzerinden kurum tarafından karşılanan bu etken maddeli kırmızı reçeteye tabi Ritalin ve Concerta tabletler için Sağlık Grup Başkanlıkları tarafından eczacılardan savunma istenmekte ve bu reçeteler SGK tarafından ödenmemektedir.

Amfetamin hangi reçete?

Bu etken madde, uyarıcı-keyif verici etkileri nedeniyle yetişkin bireyler tarafından kötüye kullanılabilir. Amfetamin türevi ilaçlar son yıllarda bağımlılık yapma potansiyelleri nedeniyle yakın takip edilmekte, Türkiye'de kırmızı reçeteye tabi olarak yazılmaktadırlar.