Kist hidatik nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Kist hidatik nasıl tedavi edilir?
  2. Pair işlemi nedir?
  3. Echinococcus granulosus enfeksiyonu nedir?
  4. Ekinokokkoz nedir?

Kist hidatik nasıl tedavi edilir?

Hidatik kistte, Albendazol, Mebendazol gibi ilaçlar verilebilir, ancak tek başına ilaç tedavisi çok etkili değildir. ilaç tedavisi günümüzde, daha çok girişim öncesi ve sonrasında yayılma riskini azaltmak amacıyla kullanılmaktadır.

Pair işlemi nedir?

Bu tedavinin genel ismi PAIR (Puncture, Aspiration, Injection, Reaspiration) olup ciltten iğne ile kist içine girilmesi, içerideki sıvının tamamen boşaltılması, boşaltılan sıvı alanına parazit yumurtalarını öldüren ve parazit zarını etkisiz hale getiren büzüştürücü ve yakıcı ilaç verilmesi ve bunun tekrar geri alınması ...

Echinococcus granulosus enfeksiyonu nedir?

Echinococcus granulosus adlı parazitin larvalarının insan organizmasında karaciğere yerleşmesiyle çeşitli bozukluklara yol açması ile seyreden bir enfeksiyon hastalığıdır. Kist Hidatik adı da verilir.

Ekinokokkoz nedir?

Ekinokokkoz ya da diğer adlarıyla kist hidatik, hidatidoz veya halk arasında türüne bakılmaksızın bilinen adıyla kist hastalığı, Echinococcus türü şerit solucanlarının sebep olduğu bir paraziter hastalıktır. İnsanlarda bu hastalığın iki ana türü görülür: kistik ekinokokkoz ve alveolar ekinokokkoz.