Açıköğretimde hemşirelik var mı?

İçindekiler:

  1. Açıköğretimde hemşirelik var mı?
  2. Uzaktan hemşirelik okunur mu?
  3. Hemşirelik bölümüne nasıl girilir?
  4. Hemşirelik için hangi derslere ağırlık verilmeli?
  5. Hemşirelik olmak için hangi dersten kaç net yapılmalı?

Açıköğretimde hemşirelik var mı?

AUZEF'e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. ... Hemşirelik bilim ve sanatını birey, aile ve toplumun sağlık bakımını karşılamada en üst düzeyde kullanabilen ve tercih edilen mezunlar vermek hedeflenmektedir.

Uzaktan hemşirelik okunur mu?

Hemşirelik Lisans Tamamlama programı çoklu öğretim uygulamalarını ifade eden “uzaktan eğitim” ve “yüz yüze eğitim” yöntemiyle yürütülecektir. Hemşirelik Lisans Tamamlama Programının teknik bilgi, beceri ve uygulama gerektiren dersler yüz yüze eğitim programı ile yapılacaktır.

Hemşirelik bölümüne nasıl girilir?

Çoğu üniversitedeki hemşirelik bölümünü kazanmak için YKS Say puan türünden 315 almak gerekir: Bunun içinde 55,5 net TYT ve 31 net AYT yeterlidir. Hemşirelik taban puanı en yüksek olan üniversite için YKS Say puan türünden 360 almak gerekir: Bunun içinde 63,75 net TYT ve 39 net AYT yeterlidir.

Hemşirelik için hangi derslere ağırlık verilmeli?

Hemşire olmak için Fen Bilimleri ( Fizik, Biyoloji, Kimya ) ve Matematik derslerinizin iyi olması gerekiyor. TYT sınavında Türkçe ve Matematik en çok işinize yarar derslerdir. Çünkü sınavın %60'lık kısmını bu derslerden aldığınız puanlar etkiliyor.

Hemşirelik olmak için hangi dersten kaç net yapılmalı?

Hemşirelik bölümü kazanmak isteyen bir kişinin TYT de 30 net Türkçe, 23 net Temel Matematik, 13 net Fen Bilimleri, 7.5 net Sosyal Bilimler yapması gerekir. AYT sınavından ise 9 net Sosyal Bilimler, 21 net Fizik, Kimya, Biyoloji, 22 net Matematik, Geometri yapması gerekir.