Panorama tekniği nedir?

İçindekiler:

  1. Panorama tekniği nedir?
  2. Ders çalışmanın en iyi yolu nedir?
  3. Pomodoro gerçekten işe yarıyor mu?
  4. Pomodoro molasında ne yapılır?
  5. Pomodoro kaç dk olmalı?
  6. Nasıl çok fazla ders çalışılır?
  7. Nasıl planlı ve düzenli ders çalışılır?

Panorama tekniği nedir?

Francesco Cirillo tarafından bulunduran teknik; 25 dakikalık çalışma ve 5 dakikalık molalardan oluşan çalışma tekniğidir. Teknikte 25 dakikalık çalışma ve 5 dakikalık moladan oluşan 30 dakikalık bir döneme bir pomodoro denir. Uzun çalışma saatleri dış etkenler tarafından bölünmeye oldukça müsaittir.

Ders çalışmanın en iyi yolu nedir?

DÜZENLİ TEKRAR YAPMAK Bunun için en sağlıklı yöntemler; öğrenilen konunun günlük tekrar edilmesi, konu tamamen bittiğinde test çözerek genel tekrarlarının ve son olarak da haftalık-aylık soru çözerek tekrarın kalıcılığı arttıracaktır.

Pomodoro gerçekten işe yarıyor mu?

Toplamda 4 saat etmesi göze korkunç gelebilir, ancak arada molalar vererek fazla yorulmadığınızı ve tamamen verimli bir teknik olduğu için 4 saat boşa kürek çekmediğinizi düşünürsek oldukça yararlı. Ayrıca iş hayatında ortalama 12 pomodoro ile 6 saatte harikalar yaratabilir ve kafanızı tamamen dinç tutabilirsiniz.

Pomodoro molasında ne yapılır?

Tekniği uygularken önce 25 dakikalığına iş veya dersinize o odaklanıyorsunuz, sonrasında 5 dakikalık bir mola veriyorsunuz. 1 pomodoro, bu 30 dakikalık sürece denk geliyor. Dört pomodoro yaptığınızda, yarım saatlik bir mola verebiliyorsunuz. Günde 6-12 arası pomodoro yapmak, ideal sayılıyor.

Pomodoro kaç dk olmalı?

pomodoro tekniği basitçe 25 dakika çalışma 5 dakika ara peryodları şeklinde giden bir çalışma tekniğidir. her 25 dakikada bir, 5 dakika ara vermek ilk bakışta çok fazla ara veya çalışmaya çok fazla ara vermek gibi algınalabilir.

Nasıl çok fazla ders çalışılır?

- Çalışırken ders sıralamasının bir sözel, bir sayısal olmasına dikkat edin. - Ders çalışırken her 45 dakikada bir 5 dakikalık kontrol tekrarı yapıp, 10 dakika dinlenin. - 10 dakikalık molalar sırasında zihninizi dinlendirecek faaliyetlerde bulunun; ancak televizyondan ve bilgisayardan uzak durun.

Nasıl planlı ve düzenli ders çalışılır?

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI NELERDİR?
  1. Amaçlarınızı belirleyin.
  2. Planlı çalışın.
  3. Geçmiş konuları tekrar ederek ders çalışın.
  4. Zamanınızı en verimli şekilde kullanın.
  5. Dikkatinizi dağıtacak objelerden kaçının.
  6. Odağınızı derse verin.
  7. Araç - gereç ve materyallerden faydalanın.
  8. Plan yapın ve bu plana sadık olun.
Daha fazla öğe...