Ampul parlaklığı nelere bağlıdır 10 sınıf?

İçindekiler:

  1. Ampul parlaklığı nelere bağlıdır 10 sınıf?
  2. Elektrik devresinde pil sayısı artarsa ampul parlaklığı nasıl değişir?
  3. Elektrik devresinde ampul sayısı artarsa ne olur?
  4. Hangi durumlarda ampul ışık vermez?

Ampul parlaklığı nelere bağlıdır 10 sınıf?

Lambaların parlaklığı gücüne bağlıdır. Bir lambanın ışık verebilmesi için üzerinden akım geçmesi gerekir. Lambanın üzerinden akım geçmesi için uçları arasındaki potansiyel farkı sıfır olmamalıdır. Lamba kısa devre olmuşsa ışık vermez. Lambanın akkor teli kopmuşsa ışık vermez.

Elektrik devresinde pil sayısı artarsa ampul parlaklığı nasıl değişir?

Şekil 1 de ise pilin enerjisi 1 ampul için harcandığından bu ampul daha parlak yanacaktır. Öyleyse devredeki pil sayısı sabit iken ampul sayısı artarsa ampullerin parlaklığı azalır, devredeki ampul sayısı azalırsa ampullerin parlaklığı artar.

Elektrik devresinde ampul sayısı artarsa ne olur?

Ampullerin parlaklığı devredeki ampul sayısı ve pil sayısına bağlıdır. Devredeki ampul ve pil sayılarının artması veya azalması ampullerin parlaklığını değiştirir. ... Öyleyse devredeki pil sayısı sabit iken ampul sayısı artarsa ampullerin parlaklığı azalır, devredeki ampul sayısı azalırsa ampullerin parlaklığı artar.

Hangi durumlarda ampul ışık vermez?

-Devrede bağlantıda kopukluk varsa akım o kopukluktan geçemeyeceğinden ampul ışık vermez. ... -Devrede piller ters bağlanmışsa veya pil yatağına yanlış yerleştirilmişse devrede ampul ışık vermez. -Devrede pillerin veya enerji kaynağının direnci ampule yetersiz kalırsa ışık vermez.