Yassı Çemen Savaşı nerede ne zaman kimler arasında olmuştur?

İçindekiler:

  1. Yassı Çemen Savaşı nerede ne zaman kimler arasında olmuştur?
  2. Harzemşahlar kimlerle savaştı?
  3. Harezm Türkçesini oluşturan unsurlar nelerdir?
  4. Harezm Türkçesi hangi Türk lehçesi temelinde gelişmiştir?
  5. Miracname kimin eseridir?
  6. Miraciye nedir divan edebiyatı?
  7. Miraciye nedir din kültürü?
  8. Edebiyatta naat ne demek?

Yassı Çemen Savaşı nerede ne zaman kimler arasında olmuştur?

1230 yılında Anadolu Selçuklu Devleti Sultanı olan I. Alaeddin Keykubad, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Harezmşahların üzerine yürümüştür. İki ordu bugünkü Erzincan ili yakınlarında bulunan Yassı Çemen mevkiinde karşılaşmışlar ve Anadolu Selçuklu Devleti, Harezmşahları çok büyük bir yenilgiye uğratmıştır.

Harzemşahlar kimlerle savaştı?

Harzemşahlar, Harezm olarak anılan Aral Gölünün güneyi ile İran'ın Kuzey Doğu bölgesinde hüküm sürmüş, 1091 yılında temelleri atılarak 1138 yılında Bağımsızlığına kavuşmuş, 1231 yılında Anadolu Selçuklu Devleti tarafından yıkılarak Anadolu Halkları içerisine kaynaşmıştır.

Harezm Türkçesini oluşturan unsurlar nelerdir?

Harezm Türkçesi, Türk dilinin tarihinde konuşulmuş ve yazılmış olup Karahanlı Türkçesi sonrasında gelen tarihî dönemlerinden biridir.

  • Tarih.
  • Alfabe.
  • Eserler.
  • Ses Bilgisi.
  • Biçim Bilgisi.

Harezm Türkçesi hangi Türk lehçesi temelinde gelişmiştir?

Harezm Türkçesi, 11. yüzyıldan sonra hem etnik hem siyasi açıdan Türkleşen Harezm bölgesinde özellikle Oğuz ve Kıpçak ve Kanglı boylarının yerleşik hayata geçmeleriyle Karahanlı Türkçesi temelinde gelişen ancak Türkçenin Güney (veya Güneybatı) kolunu temsil eden Oğuz ve kuzey kolunu temsil eden Kıpçak Türkçesinin sözü ...

Miracname kimin eseridir?

bu miracname 12. asra ait, hakîm süleyman ata tarafından kaleme alınmış, mi'rac-nametü'l-hazret salla'llahu aleyh isimli eserdir.

Miraciye nedir divan edebiyatı?

Miraciyye, Hz. Muhammed'in en büyük mucizesi konumunda olan miracı anlatan edebî eserlere verilen addır.

Miraciye nedir din kültürü?

Miraciye, Hz. Muhammed'in göğe yükselişini konu alan edebi yapıtlardır. Miraç olayı Hz. ... Zamanla Miraç kandillerinde okunması gelenek haline dönüşen Miraciyeler, Mirac hadisesini anlatır.

Edebiyatta naat ne demek?

3. NAAT:Sözlük anlamı "bir şeyi överek anlatma, vasıflandırma" anlamına gelmektedir. Edebiyatta Hazret-i Muhammedi övme amacıyla yazılan şiirlere "naat" adı verilmektedir. Düzyazı şeklinde yazılanlar da vardır. Divanlarda tevhid ve münacatlardan sonra naatlar gelmektedir.