Pike kumaşı nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Pike kumaşı nasıl olmalı?
  2. Pike dokulu nedir?
  3. Pike için hangi kumaş kullanılır?
  4. Lescon pike kumaş nedir?
  5. Masa örtüsü hangi kumaştan yapılır?
  6. Maroken kumaş nasıl bir kumaştır?
  7. Pike için kaç metre kumaş gider?
  8. Dertsiz masa örtüsü kumaşı nedir?
  9. Masa örtüsü kaç metreden çıkar?

Pike kumaşı nasıl olmalı?

Günlük kullanılan pikeler düz, sade olmalı, kolay ütülenebilmelidir. Pike, hem yatak örtüsü hem de örtünmek amaçlı kullanılacak ise daha tok durması için astarlanır. Sık dokulu pikeler kullanılmalıdır. Astar kumaşı poplin, terikoton gibi pamuklu nem alabilen kumaşlardan olmalıdır.

Pike dokulu nedir?

Pike, genellikle pamuk iplik kullanılan dokulu bir tür örmedir. Örme kumaşları dokumalardan ayıran en önemli özellik, doğal olarak esnemeleridir. Pike kumaşlar yarı şeffaftan oldukça kalın ve ağır olanlara kadar değişiklik gösterir. Bu kumaşlar, çoğunlukla polo yaka tişörtlerin yapımında kullanılır.

Pike için hangi kumaş kullanılır?

Pike Kumaşlar, %100 pamuk ipliğinden üretilir ancak bazı bitkisel lifler(bambu lifleri)' de pike kumaş üretiminde kullanılabilir. Pike kumaşların teri emmesi, dayanıklı olması en belirgin özelliklerindendir. Pike Kumaşların eni genelde 240 cm civarındadır.

Lescon pike kumaş nedir?

LESCON PİKE KUMAŞ Bazı kaynaklara göre, Lescon kumaş, peletlerin şeklini veya görünümünü kaybetmemek için size izin veren, özel dokumaya sahip bir örgüdür. Sadece organik pamuktan üretilmiştir. Diğer kaynaklar pamuk, polyester ve viskon içerdiğini söylüyor. Ve bu da lescon dokusudur.

Masa örtüsü hangi kumaştan yapılır?

Polyester/ Viskon Karışımı Kumaşlar Yani ham maddesi doğadan olup yine polyester gibi kimyasal işlemler sonucu üretilir. Hem polyester hem de viskon pamuk kumaşlar kadar yüksek ısıya dayanamazlar. Leke tutma özellikleri düşük olduğu için masa örtüsü kumaşlarında rağbet görmektedir.

Maroken kumaş nasıl bir kumaştır?

Maroken viskon kumaşlar polyesterin taşıdığı olumsuz özellikleri taşımaz. Doğal bir kumaştır. Terletme yapmaz ve vücuda yapışmaz. ... Eni 150 cm olan kumaştan elbise, bluz ve tunik için 2-3 metre, etek, gömlek ve pantolon için 1-2 metre almanız yeterlidir.

Pike için kaç metre kumaş gider?

Eğer pike kumaşından yastık yapmayı düşünürseniz pikenizin kumaşını 3 metre alın. Kenarları ve kapak için 150 cm, eninde 3 metre saten kumaş, yastıklar için parlak pamuk saten kumaş kullandım.

Dertsiz masa örtüsü kumaşı nedir?

Dertsiz kumaş masa örtüsü ve amerikan servis için polyesterden üretilmiş bir kumaştır. Üretim aşamasında farklı teknikler kullanılarak kumaşa bu özellikler kazandırılmaktadır. Dertsiz masa örtüsü kullananlar genel olarak üründen kullanım rahatlığı sebebiyle memnundur.

Masa örtüsü kaç metreden çıkar?

Masa örtülük kumaşlarımızın genişlikleri 3 metre ve bazı kalitelerde 3 metre 20 santimdir. 75 santim yükseklik, 150 santim çapında yuvarlak bir masa için 3 metre kumaşa ihtiyaç vardır.