Askere giden tazminat alır mı?

İçindekiler:

  1. Askere giden tazminat alır mı?
  2. Askerlik tazminatında ihbar var mı?
  3. Askere giden işçi ne kadar tazminat alır?
  4. Askere giderken kaç para tazminat alırım?
  5. Askerlik tazminatı neye göre hesaplanır?
  6. Askerlik nedeniyle işten ayrılma ne zaman ayrılmalı?

Askere giden tazminat alır mı?

Askere giden işçi 1474 sayılı İş Kanunu'nun yürürlükteki 14. Maddesi gereğince kıdem tazminatına hak kazanacaktır. Bu durumsa askere giden işçinin kıdem tazminatına hak kazanabilmesi için işten ayrılışını askerlik sebebine dayandırması gerekmektedir.

Askerlik tazminatında ihbar var mı?

İşçinin 1475 sayılı Yasanın 14. maddesi hükümleri uyarınca emeklilik, evlilik, muvazzaf askerlik gibi nedenlerle iş sözleşmesini feshetmesi durumunda ihbar tazminatı talep hakkı bulunmamaktadır.

Askere giden işçi ne kadar tazminat alır?

Askerlik görevini yapmak için birliğine teslim olacak olan çalışan, çalıştığı her yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında kıdem tazminatı almaya hak kazanır.

Askere giderken kaç para tazminat alırım?

Askere gidecek kişiye çalıştığı her yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında kıdem tazminatı ödenir. Askere gidecek kişi kıdem tazminatını hesaplarken, çalışılan yıl ile brüt ücreti çarptığında ise toplam tazminat miktarına ulaşıyor.

Askerlik tazminatı neye göre hesaplanır?

Askerlik görevini yapmak için birliğine teslim olacak olan çalışan, çalıştığı her yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında kıdem tazminatı almaya hak kazanır. Yani kıdem tazminatı hesaplanırken çalışılan yıl ile brüt ücret çarpılır ve toplam tazminat miktarına ulaşılır.

Askerlik nedeniyle işten ayrılma ne zaman ayrılmalı?

Bu arada belirtmeliyiz ki işçinin askerlik sebebi ile işten ayrılması koşulunda işyerindeki çalışma süresine göre belirlenen 2 hafta ile 8 hafta arasında olan ihbar (bildirim) öneli sürelerine uymak zorunluluğu yoktur. Yani sevk belgesi elindeyse işten derhal (bildirimsiz) ayrılabilir.