Hangi durumlarda bağırsak ameliyatı yapılır?

İçindekiler:

  1. Hangi durumlarda bağırsak ameliyatı yapılır?
  2. Kalın bağırsak ameliyati neden olur?
  3. Kolon kanserinde ameliyat şart mı?
  4. Kalın bağırsak ameliyatı olan hasta ne yemeli?
  5. Ameliyat sonrası bağırsakları ne çalıştırır?

Hangi durumlarda bağırsak ameliyatı yapılır?

Durdurulamayan kanama: Kalın bağırsaktan durdurulamayan kanamalarda etkilenen bağırsak kesiminin çıkarılması gerekir. Kalın bağırsak kanseri: Kalın bağırsak kanserinin erken evrelerinde yakalanan hastalarda kısmı bir bağırsak rezeksiyonu ile çözülebilirken geciktiğinde ameliyatın boyutu büyümektedir.

Kalın bağırsak ameliyati neden olur?

Divertikülit birden fazla tekrar ederse veya komplikasyonları gelişmiş se ameliyat yapılabilir. Gelişebilecek kanseri önlemek amacı ile yapılan kalın bağırsak ameliyatı: Çok sayıda kanser gelişme riski olan polibi olan hastalarda tüm kalın bağırsağı çıkararak kanser gelişmesi engellenebilmektedir.

Kolon kanserinde ameliyat şart mı?

Kalın bağırsak kanserinin ana tedavi yöntemi cerrahidir. Ancak bazı hastalarda ameliyat öncesi veya sonrası kemoterapi ve/veya radyoterapi uygulanabilir.

Kalın bağırsak ameliyatı olan hasta ne yemeli?

Ameliyat sonrası iyileşme döneminde genelde yumuşak diyet tercih edilmesi gerekir. Diyetin sindirimi kolay ve yumuşak özellikteki gıdalardan oluşması önemlidir. Eskiden olduğu gibi 3 öğün yemek yerine az az ve sık sık yemek tüketimi sindirimi kolaylaştıracaktır.

Ameliyat sonrası bağırsakları ne çalıştırır?

Sindirim sistemi ameliyatlarından sonra bağırsağın çalışmaması veya paralitik ileus olması durumunda; sisaprid, metoklopramid ve eritromisin grubundan mide boşalmasını ve bağırsak hareketlerini (motilite) arttıran, ''prokinetik'' olarak adlandırılan ve ''motilin'' adlı hormonu uyaran ilaçlar kullanılarak bağırsağın ...