BUSKİ ne demek?

İçindekiler:

  1. BUSKİ ne demek?
  2. BUSKİ nin numarası kaç?
  3. BUSKİ sayaç ücreti ne kadar?
  4. BUSKİ ne zaman kuruldu?
  5. Buski Hangi Bakanlığa Bağlı?
  6. Buski nereye şikayet edebilirim?
  7. Su ve kanalizasyon idaresi nereye bağlı?
  8. Su idareleri Hangi Bakanlığa Bağlı?

BUSKİ ne demek?

açılımı 'Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi' olan kısaltmadır.

BUSKİ nin numarası kaç?

185 numaralı telefonun ücretsiz olduğunu hatırlatan Çetinavcı, “ALO 185 BUSKİ Çağrı Merkezi”nin işlevini yakın zamanda daha da genişlettiklerini belirterek, buna göre vatandaşların abonelikle ilgili işlemlerini, “ALO 185” aracılığıyla ya da 185@buski.gov.tr elektronik posta adresi üzerinden gerçekleştirebildiklerini de ...

BUSKİ sayaç ücreti ne kadar?

Abonelik başlatırken 250 -300 TL para ödemek gerekiyor sayaç bedeli olarak.

BUSKİ ne zaman kuruldu?

Tarihsel kökeni, 1905 yılında dönemin Valisi Reşit Mümtaz Paşa tarafından Bursa'nın içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere yaptırdığı içme suyu çalışmalarına dayanan BUSKİ, tarihi birikiminden edindiği tecrübe ve profesyonel yönetim anlayışıyla, Bursa'nın altyapısına hayat veriyor.

Buski Hangi Bakanlığa Bağlı?

MADDE 5- (1) Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 20.11.1981 tarih ve 2560 sayılı Kanuna 3305 sayılı Kanunla değişik geçici 10 ncu madde ve Bakanlar Page 2 Kurulunun 89 tarih 89/14524 sayılı Kararı ile Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak, kurulmuş müstakil bütçeli ve Kamu Tüzel kişiliğini ...

Buski nereye şikayet edebilirim?

Büyükşehir Belediyesi ile alakalı olduğu zaman Alo 153, su, kanalizasyon, altyapı işiyle alakalı olduğu zaman da BUSKİ marifetiyle Alo 185, internet ortamında 'bursa.bel.tr'den de bize çok rahatlıkla ulaşabilirler.

Su ve kanalizasyon idaresi nereye bağlı?

a) 2560 sayılı Kanunun 1'nci maddesinin son fıkrasının; “İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, İstanbul Büyük Şehir Belediyesine bağlı müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğini haiz bir kuruluştur. İSKİ personeli 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine tabidir”.

Su idareleri Hangi Bakanlığa Bağlı?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), ülkedeki bütün su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesi amacıyla kurulan, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı, kamu tüzel kişiliğini haiz, merkezi Ankara'da bulunan özel bütçeli bir genel müdürlük.