Aristoteles yaptığı çalışmalar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Aristoteles yaptığı çalışmalar nelerdir?
  2. Aristo kimdir ne iş yapar?
  3. Aristo MÖ 384-322 Kimdir?
  4. Aristoteles Kimdir Biyografi?
  5. Cabir Bin Hayyan nerede yasadi?

Aristoteles yaptığı çalışmalar nelerdir?

Aristoteles : Zoolojinin kurucusu Aritoteles, çalışmalarında 450 kadar hayvan türünü incelemiş ve eserlerinde bahsetmiştir. 50 hayvan üzerinde ise detaylı çalışmalar yapmıştır. Detaylı çalışmalar yaptığı hayvanlar üzerinde diseksiyon yapmış, iç yapılarını incelemiştir.

Aristo kimdir ne iş yapar?

Platon ile düşünce tarihinin en önemli filozoflarından biri olan Aristo, mantık, fizik, biyoloji, zooloji, astronomi, metafizik, etik, estetik, ruh, psikoloji, dilbilim, ekonomi, siyaset ve retorik gibi pek çok disiplinde çoğu o disiplinin kurucusu olan eserler vermiş, eserleri 16. ve 17. yüzyılda modern bilim gelişene ...

Aristo MÖ 384-322 Kimdir?

3) Milattan önce 384-322 yılları arasında yaşamış olan Aristoteles veya kısaca Aristo, Antik Yunanistan'da Klasik dönem aralığında yaşamını sürdürmüş Yunanlı bilim adamı ve filozof. Mantığı, metafiziği, fiziği ve biyolojisiyle, modern çağa kadar tek ve en büyük otorite olmuş olan düşünür.

Aristoteles Kimdir Biyografi?

Aristoteles Milattan önce 3 yılları arasında yaşamış ünlü filozoflardan biridir. ... Ünlü filozof Aristoteles Platon tarafında takdir edilmiş ve çalışmaları günümüze kadar ışık tutmuştur. Makedonya doğumlu olan ünlü düşünür 18 yaşındayken Atina'ya giderek Platonun öğrencisi olmuştur.

Cabir Bin Hayyan nerede yasadi?

Cabir Bin Hayyan, 721 yılında Kimyager ve eczacı olan bir babanın oğlu olarak İran'da Horasan'ın Tûs şehrinde doğmuştur. Tam adı Ebû Mûsa Câbir bin Hayyân'dır. Eczacı olan babasından bitkileri ve bunların iyileştirici etkilerini hayli iyi öğrendiği kabul edilir.