Köy bütçesi nedir?

İçindekiler:

  1. Köy bütçesi nedir?
  2. Köy idaresinin esas unsurları nelerdir?
  3. Köy kanuna göre hangileri köyün zorunlu görevlerindendir?
  4. Köy kurulması için gereken nüfus aralığı nedir?
  5. Köy bütçeleri hangi belgeye göre hazırlanır uygulanır ve denetlenir?
  6. Köy sandığı ne demek?
  7. Hangi durumda köyün tüzel kişiliği sona erer?
  8. Köy muhtarının görev ve yetkileri nelerdir?
  9. Köy olmak için kaç Nüfus?
  10. Köy nüfusu kaç olmalı en fazla?
  11. Köy muhtarın yetkileri nelerdir?
  12. Köyde Imeceye kim karar verir?
  13. Mezra nın anlamı nedir?

Köy bütçesi nedir?

Köy bütçesi, köyün bir yıllık gelir ve gider tahminleriyle imece ve salmaya ilişkin hususları içeren köy ihtiyar meclisi kararıyla kabul edilir ve ilgisine göre kaymakam veya vali tarafından onaylandıktan sonra kesinleşir. ... Köy paraları milli bankalarda köy tüzel kişiliği adına açılacak cari hesapta bulundurulur.

Köy idaresinin esas unsurları nelerdir?

Temel konu başlıkları: Köy İşleri, İmece ve Köy Parası, Köy Muhtarının ve İhtiyar Meclisi Azalarının Seçilme Yolu, Muhtarın Göreceği İşler, İhtiyar Meclisinin Göreceği İşler, İki ve Daha Ziyade Köylere Düşen İşler, İhtiyar Meclislerinin Göreceği Davalar, Davaların Nasıl Görüleceği, Köy Korucuları ve Göreceği İşler, Köy ...

Köy kanuna göre hangileri köyün zorunlu görevlerindendir?

Köyün, sağlık, temizlik, yol, su ve okul işleri zorunlu; köye hamam, çamaşırlık, Pazar yeri, çarşı yapmak gibi hizmetler köyün isteğe bağlı görevleri arasında yer almıştır.

Köy kurulması için gereken nüfus aralığı nedir?

Nüfusu en az 300 olmalıdır. 2. Diğer yerleşim yerlerine (köy, kasaba, ilçe ve il merkezlerine) en az 2500 metre uzaklıkta bulunmalıdır. 3. En yakın yerleşim yerine 5000 metre ve daha uzakta bulunan meskûn mahallerde nüfus 200'e düşürülmelidir.

Köy bütçeleri hangi belgeye göre hazırlanır uygulanır ve denetlenir?

Köy Bütçeleri Köy gelirleri muhtar tarafından toplanır ve karşılığında Maliye tarafından basılmış makbuzlar verilir. Maliyeden alınacak makbuzları muhtarların Kaza ve Vilayet köy bürolarındaki makbuz defterine kaydettirmeleri gerekir.

Köy sandığı ne demek?

1- Köy sınırları içinde, köylünün bulduğu tüm şeyler, para, eşya, altın, define vb. sahibi aranmaksızın doğrudan muhtara teslim edilecektir. 2- Muhtarlıkta büyük bir sandık bulundurulacak, bu sandığaKöy Sandığı” denilecek. Sandığın ağzı kilitlenecek, muhtar mührü ile mühürlenecek, bulunan her şey bu sandığa atılacak.

Hangi durumda köyün tüzel kişiliği sona erer?

E) Köyün yerleşme yerinin ve arazilerinin baraj gölü altında kalması veya büyük sınaî kuruluşlar için kamulaştırılması, Hallerinde, köy tüzel kişilikleri Bakan Onayı ile sona erdirilir.

Köy muhtarının görev ve yetkileri nelerdir?

Muhtar, mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla ...

Köy olmak için kaç Nüfus?

(5) İkinci fıkraya göre kurulacak köylerin nüfusunun en az 250 olması şarttır. (6) Köylerin veya belediyelerin bazı kısımlarının bağlı oldukları idari birimden ayrılması suretiyle köy kurulması halinde, ayrıldıkları köyün nüfusunun 250, belediyenin nüfusunun ise 5000'in altına düşmemesi zorunludur.

Köy nüfusu kaç olmalı en fazla?

Köy Kanunu, 2.000 ilâ 20.000 arası nüfusa sahip yerler için "kasaba" demektedir.

Köy muhtarın yetkileri nelerdir?

Muhtar, mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla ...

Köyde Imeceye kim karar verir?

Buna göre köy ihtiyar heyeti, köy işlerini sıraya koyar; imece ve salmaya karar verir; Köy muhtarının harcamalarını denetler; köy bütçesini kabul eder; köylüler arasındaki uyuşmazlıkları uzlaştırma yolu ile gidermeye çalışır; köyün zorunlu işlerini yapmayanlara ya da paylarını ödemeyenlere para cezası verir.

Mezra nın anlamı nedir?

Mezra, köyden küçük, yönetim olarak köy muhtarlığına bağlı, sürekli kırsal yerleşmelerdir. Bir mezra, genelde tarımla uğraşan bir grup evdir. Batıda da bir değirmenin çevresindeki küçük bir ev kümesi için kullanılan bir tabirdir. Mezrada asıl fonksiyon adından da anlaşılacağı gibi ziraattır.