Tüik verilerine nasıl ulaşabilirim?

İçindekiler:

  1. Tüik verilerine nasıl ulaşabilirim?
  2. Tüik istatistikleri nasıl bakılır?
  3. Tüik hangi şehirlerde var?
  4. Tüik de kaç kişi çalışıyor?
  5. Www TÜİK gov tr nedir?
  6. Alo 124 nedir?
  7. Aspir en fazla nerede 2020?
  8. Tüik Verileri ücretli mi?
  9. Tüik kaça kadar açık?
  10. Türkiyede kaç kişi çalışıyor 2020?
  11. Www Tüik gov tr ne ise yarar?
  12. 124 neden arıyor?
  13. Tüik in görevi nedir?
  14. Mikroveri nedir?

Tüik verilerine nasıl ulaşabilirim?

İstatistiklerle ilgili ayrıntılı tablolara ve dağıtım veri tabanlarına buradan erişebilirsiniz. Bulamadığınız istatistikler için [email protected] adresine e-posta göndererek en hızlı yoldan başvurunuzu yapabilir, ayrıca telefon, faks, posta yoluyla merkez veya bölge müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

Tüik istatistikleri nasıl bakılır?

Kurumumuz web sitesinde (https://www.tuik.gov.tr) yer alan "İstatistikler" bölümündeki başlıkların, "Alt Kategoriler" kısmından ilgilendiğiniz konuyu seçtikten sonra, "Ara" butonu aracılığıyla "Haber Bülteni", "İstatistiksel Tablolar", "Veritabanları", "Raporlar" ve "Metaveri" içeriklerine ulaşılabilirsiniz.

Tüik hangi şehirlerde var?

Merkezi Ankara'da bulunan Kurumun, Türkiye genelinde 26 tane Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır.

Tüik de kaç kişi çalışıyor?

TÜİK'te, itibariyle merkez ve taşra teşkilatındaki personel sayısı toplam 3 851 kişidir. Bu personelin 2,7'si merkez, g,3'ü ise veri toplamakla görevli taşra teşkilatında istihdam edilmektedir.

Www TÜİK gov tr nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) temel görevi, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapmaktır. TÜİK bireylerden, hanelerden, işyerlerinden araştırmalar ve sayımlar yoluyla veri toplar.

Alo 124 nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bünyesinde Alo 124 (TÜİK) çağrı merkezi, vatandaşlarımızla daha güvenilir, daha kolay ve daha kaliteli iletişim kurmak amacıyla kurulmuştur. Alo 124 çağrı merkezi aracılığı ile cevaplayıcılar veya kullanıcılar; TÜİK'e hızlı erişim sağlayacaktır.

Aspir en fazla nerede 2020?

Ülkemizde en fazla aspir üretimi, İç Anadolu Bölgesi'nde yapılmakta olup il bazında ise Ankara, Şanlıurfa ve Eskişehir'de ilk sıralarda yer almaktadır. Aspir üretimi yapılan diğer iller ise, Konya, Kırıkkale, Aksaray, Muş, Kayseri, Yozgat, Amasya, Afyon ve Karaman olarak sıralanıyor.

Tüik Verileri ücretli mi?

Web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden sunulan bilgiler ücretsizdir. ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Tüik kaça kadar açık?

TÜVTÜRK, Pazar günleri hariç haftanın her günü 08:30 – 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Türkiyede kaç kişi çalışıyor 2020?

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın derlediği verilere göre, 2020 yılı III. döneminde toplam kamu istihdamı 2019 yılının aynı dönemine göre %3,6 oranında artarak 4 milyon 779 bin kişi oldu.

Www Tüik gov tr ne ise yarar?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) temel görevi, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapmaktır. ... Topladığı verileri analiz eder ve istatistiki bilgi haline dönüştürür.

124 neden arıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bünyesinde Alo 124 (TÜİK) çağrı merkezi, vatandaşlarımızla daha güvenilir, daha kolay ve daha kaliteli iletişim kurmak amacıyla kurulmuştur. ... TÜİK'e hızlı erişim sağlayacaktır. Anket çalışmaları ile ilgili bilgileri 124 hattı üzerinden hızlıca elde edebileceklerdir.

Tüik in görevi nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) temel görevi, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapmaktır. TÜİK bireylerden, hanelerden, işyerlerinden araştırmalar ve sayımlar yoluyla veri toplar.

Mikroveri nedir?

Micro Data, Web Sitenizde bulunan bilgileri işaretleyerek arama motorları ve robotlar tarafından okunmasını sağlayan bir şemadır. ... Bu durumda arama motorları tarafından oluşturulmuş micro data verileri (Google için adı Zengin Snippet) sayesinde gerekli verileri işaretleyebiliriz.