Mor patates fiyatı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Mor patates fiyatı ne kadar?
  2. Mor patates nerede bulunur?
  3. Tatli patates nasil yetişir?
  4. Mor patates nasil yenir?
  5. Mor patates nasıl pişer?
  6. Tatlı patates ne zaman çıkar?

Mor patates fiyatı ne kadar?

Mor patates, mayıs ayının sonlarında toprakla buluşurken ekim ayında hasadı yapılıyor. Kilogram fiyatı 60 liraya satılan mor patates piyasada 'mor mücevher' olarak adlandırılıyor.

Mor patates nerede bulunur?

Türkiye'de son yıllarda yaygınlaştırılmaya çalışılan ve "mor majeste" olarak adlandırılan patates türü, günümüzde ağırlıklı olarak anavatanı Peru ile diğer Güney Amerika ülkelerinde yetiştiriliyor.

Tatli patates nasil yetişir?

Her bir oyuğa, kökleri aşağı doğru bakacak şekilde bir filiz yerleştirin. Bitkinin alt yarısı toprağın içinde, üst yarısı ve tüm yaprakları toprağın üzerinde olacak şekilde yerleştirin. Bitkiyi ektiğiniz oyuğu, yeni bitkinize zarar vermeden dikkatlice toprakla doldurun. Tatlı patatesler kolayca zarar görebilirler.

Mor patates nasil yenir?

Mor patates zeytinyağlı salata ve yemeklere biraz biraz eklenerek tüketilebilir. Ayrıca çorbası yapılan mor patates fırın yemeklerinin yanına da dilimlenerek eklenebilmektedir. Farklı yemek tariflerine göre mor patates, kek ve pastalara renk katmak için kullanılmaktadır.

Mor patates nasıl pişer?

Zeytinyağı, limon suyu ve kremayı karıştırın. Patatesleri bol miktarda kaynar tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayın. Patatesler soğuduğunda küp küp doğrayıp büyük bir tabağa alın. Kalan malzemeleri patatesle birleştirip karıştırın ve servis yapın.

Tatlı patates ne zaman çıkar?

Patates iyi bir A ve C vitamini kaynağı olmakla beraber tatlı patates cinsinin ülkemizde çok nadir tüketildiği biliniyor. Tatlı patates, kış mevsiminde kısa süre taze olarak üretilir. Özellikle Aralık-Ocak aylarında tatlı patatesi pazarlarda ve manavlarda rahatlıkla bulabilirsiniz.