Kulak zarı delinmesi ameliyatı ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Kulak zarı delinmesi ameliyatı ne kadar sürer?
  2. Kulak zarı deliği ameliyatı nasıl olur?
  3. Kulak zarı Ameliyat olmazsa ne olur?
  4. Kulakta eriyen tampon kaç günde erir?
  5. Kulak zarı deliği iyileşir mi?
  6. Kulak zarının delik olduğunu nasıl anlarız?

Kulak zarı delinmesi ameliyatı ne kadar sürer?

İşlem sırasında kesinin büyüklüğüne göre kanama riski oluşabileceğinden ameliyat süresi 3-4 saatti. Kulak zarı tamiri için kulak arkasından doku parçaları alınır ve alınan bu alanda geniş yara boşlukları meydana gelir.

Kulak zarı deliği ameliyatı nasıl olur?

Ameliyat, hastalığın durumu göz önüne alınarak sıklıkla kulak arkasından kesi yapılarak gerçekleştirilir. Kulak kemiği içinde hastalıklı dokuların bulunduğu durumlarda kulak kemiğinin içi de temizlenir (mastoidektomi). Ameliyat genel anestezi altında ağrısız yapılmaktadır.

Kulak zarı Ameliyat olmazsa ne olur?

Bu nedenle kulak zarı delikleri çok şiddetli yakınmaya neden olmasalar bile eğer gerektiği gibi korunmaz ve tedavi edilmezlerse sadece işitme kaybı değil, bas dönmesi, yüz felci, menenjit, beyin apsesi gibi önemli hastalıklara neden olabilirler.

Kulakta eriyen tampon kaç günde erir?

Dış kulak yolundaki tampon yaklaşık 1-3 haftada alınır. Hafif ağrı olabilirse de basit ağrı kesicilerle giderilebilir. Giderek azalan hafif akıntı olabilir. Kulak arkasından kesi yapılması durumunda bölgede hafif uyuşukluk oluşabilir.

Kulak zarı deliği iyileşir mi?

Kulak zarı deliklerinin tedavisi Kulak zarındaki delinmeler çoğunlukla birkaç hafta, bazen de birkaç ay içinde kendiliğinden iyileşir. Bu iyileşme süresi içinde kulağın su temasından ve travmalardan korunması gerekir. Kendiliğinden iyileşmeyen kulak zarı deliklerine müdahale etmek gerekir.

Kulak zarının delik olduğunu nasıl anlarız?

Kulak zarı delinmesinde; İşitme kaybı, kulaklarda uğultu ve çınlama, bazen uğultuyla birlikte kulak akıntısının görülmesi ve baş dönmesi şikâyetleri, hastaların ifade ettiği belirtiler arasında sayılabilir. Beklenenin aksine, ağrı belirtilerden biri değildir.