E devlet provizyon ne demek?

İçindekiler:

  1. E devlet provizyon ne demek?
  2. Provizyon nedir nasıl alınır?
  3. Bir işlem neden Provizyonda bekler?
  4. Provizyonda bekleyen işlemler ne zaman onaylanır?

E devlet provizyon ne demek?

Genel Sağlık Sigortası kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık yardımlarından yararlanacak kişinin, sağlık hizmet sunucularına (hastane, eczane gibi) başvurduğuna SGK sağlık yardımları almaya müstahak olduğunun anlaşılabilmesi, yani adına sağlık provizyonu alınabilmesi için hak sahipliğinin Kurum sistemi üzerinden ...

Provizyon nedir nasıl alınır?

Provizyon almak, alışveriş sonrasında ödenen tutarın banka tarafından onaylanmasıdır. Bu süreç, elektronik ortamda banka tarafından tamamlanır. Kredi kartı müşterisinin alışveriş sonrasındaki ödeme dışında bir şey yapması gerekmez. Ödeme tutarı, işlem provizyondayken kredi kartı limitinden düşer.

Bir işlem neden Provizyonda bekler?

Bekleyen provizyon, bir alışveriş esnasında kullanılan kredi kartının işlemler kısmında karşımıza çıkar. Bu durum aslında güvenlik amaçlıdır. Provizyonda bekleyen işlem, kredi kartından harcama yapılması dahilinde hesap ekstresine yansıma sürecidir. Bu süreç genellikle 1 gün sürer.

Provizyonda bekleyen işlemler ne zaman onaylanır?

Ödemenin ardından provizyon bekleme süresi genellikle bir gündür. Farklı bankalara ait POS cihazlarından yapılan işlemlerde bu süre uzayabilir. Ancak farklı bir POS üzerinden işlem yapılsa da bekleyen provizyon genellikle en geç iki gün içinde hesaba yansır ve bu süre kesinlikle yedi günü geçmez.